Wat te doen tegen kakkerlakken?

Kakkerlakken; het zijn beestjes die bij veel mensen voor nachtmerries zorgen. Veel mensen zijn angstig voor deze kleine beestjes, mede door de uitstraling en het onhygiënische aspect. Geldt dit ook voor jou, maar heb je op dit moment wel last van kakkerlakken? Dan is het zaak om zo snel mogelijk wat te doen tegen kakkerlakken. Wat je zoal tegen kakkerlakken kunt doen, zetten wij graag in dit artikel voor je uiteen.

Wat te doen tegen kakkerlakken? Dít heb je nodig!

Een kakkerlak in huis; daar zit je uiteraard niet op te wachten. Het lastige is dat je de kakkerlak ongetwijfeld niet met je handen aan wilt raken. In plaats daarvan heb je een ander hulpmiddel nodig. Dáárvoor raden wij je onderstaande hulpmiddelen aan. Wij zijn van mening dat dit de beste middelen tegen kakkerlakken zijn.

Middel 1: kakkerlakkenval

Wat te doen tegen kakkerlakken in huis? Het beste dat je kunt doen, is één of meerdere kakkerlakkenvallen in je huis neer te zetten/leggen. Dit is de meeste eenvoudige en meest doeltreffende manier om kakkerlakken te bestrijden.

Het fijne is dat je naar zo’n kakkerlakkenval weinig omkijken hebt. Je zet ‘m op een plek in je woning neer, waarna de kakkerlak vanzelf naar de kakkerlakkenval toe komt. De werking is verder te vergelijken met de werking van een muizenval.

Kun je een kakkerlakkenval alleen binnen gebruiken? Nee, zeker niet. Er bestaan meerdere soorten kakkerlakkenvallen die je ook prima buiten kunt gebruiken. Wij zijn in ieder geval het meest te spreken over deze soorten kakkerlakkenvallen:

[content-egg-block template=offers_list groups=”1,2,3″]

Middel 2: Kakkerlak spray

Weinig dieren zijn zó onhygiënisch als kakkerlakken. Dat is althans de mening van bijzonder veel mensen. Deze mening delen wij in ieder geval, waardoor wij met veel plezier op zoek zijn gegaan naar de beste bestrijdingsmiddelen. Daarbij zijn wij ook bij kakkerlak spray uitgekomen.

Kakkerlak spray is volgens ons één van de beste middelen tegen kakkerlakken. Dit is te danken aan de eenvoudige werking. Ook over de efficiëntie zijn wij te spreken. Als je op de juiste manier van de beste kakkerlakken spray gebruik maakt, is je woning minnen mum van tijd volledig vrij van kakkerlakken.

[content-egg-block template=offers_list groups=”4,5,6″]

Middel 3: mobiele airco

Wat te doen tegen kakkerlakken in huis? Eén van de andere opties die je hebt, is om een mobiele airco in je woning neer te zetten. Zo’n airco koelt je huis aanzienlijk af, waardoor je je woning een stuk minder aantrekkelijk voor kakkerlakken maakt.

Eén van de kenmerken van kakkerlakken is de liefde voor warmte. Zij komen graag op warmte af en gedijen dan ook het beste in warme omgevingen. Zet je een airco in je woning neer? Dan daalt de temperatuur in je woning, waardoor de kakkerlakken moeite met de leefomstandigheden krijgen. Het is hierdoor goed mogelijk dat zij besluiten om je woning te verlaten. Of dat zij tegen die tijd al gestorven zijn.

[content-egg-block template=offers_list groups=”7,8,9″]

Middel 4: afdichtingskit

Huh, wat heeft afdichtingskit nou met kakkerlakken te maken? Nou, heel veel. Kakkerlakken komen namelijk via de kieren en spleten je woning binnen. Indien je deze kieren en spleten afdicht, hoef je niet meer bang te zijn voor de aanwezigheid van kakkerlakken.

Is dit het beste voorbeeld van kakkerlak bestrijding? Nee, dat is niet zozeer het geval. Wij zijn wel van mening dat dit een prima bijkomend hulpmiddel is. Door de kieren en spleten van je woning dicht te maken, hou je gewoonweg de kakkerlakken buiten de deur. Dat is heel wat waard, niet waar?

[content-egg-block template=offers_list groups=”10,11,12″]

Middel 5: ultrasone verjager

Wat te doen tegen kakkerlakken in je tuin? Je kunt ervoor kiezen om een ultrasone verjager in je tuin neer te zetten. Dit is een klein apparaat dat een hoge pieptoon uitstraalt. Deze hoge pieptoon houdt onder meer kakkerlakken op afstand.

Het is goed mogelijk dat je op dit moment al zo’n apparaat in je tuin hebt staan. Dit is namelijk ook een prima hulpmiddel nom wat te doen tegen katten in je tuin. Het is simpelweg een feit dat veel dieren/insecten níet tegen de hoge piep van een ultrasone verjager kunnen.

Spreekt dit principe je aan? Dan is het zaak om de beste ultrasone verjager aan te schaffen. Daarvoor wijzen wij je graag op de 3 onderstaande varianten. Deze 3 varianten zijn wat ons betreft uiterst geschikt voor kakkerlakken bestrijding.

[content-egg-block template=offers_list groups=”13,14,15″]

Middel 6: een natte dweil

Wat te doen tegen kakkerlakken? Leg ’s avonds een natte dweil op de vloer in je woonkamer. Of op de tegels in je tuin. Elke kakkerlak houdt van vocht en komt daarom graag op de natte dweil af. Het gevolg hiervan is dat de kakkerlak zich in de dweil nestelt.

De volgende ochtend ben je in staat om de kakkerlakken makkelijk uit te roeien. Nadeel is alleen wel dat je bij dit middel alsnog met je handen dicht in de buurt van kakkerlakken moet komen. Dat is wellicht niet helemaal ideaal te noemen.

[content-egg-block template=offers_list groups=”16,17,18″]

Wat zijn kakkerlakken precies?

Kakkerlakken zijn insecten die behoren tot de Blattodea familie. Dit insect wordt omschreven als één van de oudste insecten wereldwijd. Dat is ook terug te zien aan de hoeveelheid soorten kakkerlakken.

Hoe kun je kakkerlakken herkennen?

Hoe kun je kakkerlakken herkennen

Heb je het idee dat je last van kakkerlakken hebt? Dan moet je uiteraard even goed checken of het daadwerkelijk om kakkerlakken gaat. Dát kun je gelukkig op een vrij eenvoudige manier herkennen.

Ten eerste herken je een kakkerlak aan het platte en ovale lichaam. Dit lichaam is in nagenoeg alle gevallen donker, waardoor de kakkerlakken ietwat angstig ogen.

Ten tweede herken je een kakkerlak aan het kleine hoofd. Het hoofd is eigenlijk niet in verhouding met de rest van het lichaam, qua afmetingen. Daarbovenop komt dat het hoofd beschermd wordt door een soort van schild. Bovenop dit schild zijn ook nog lange voelsprieten te zien.

Ten derde herken je kakkerlakken aan de afmetingen. Een gemiddelde kakkerlak heeft een lichaam van 1 tot 1,5 centimeter lang. Doordat de voelsprieten ook nog lang zijn, ogen de meeste kakkerlakken vrij lang.

Ten vierde kun je kakkerlakken aan een snelle verplaatsing herkennen. Doe je het licht uit en zie je op dat moment iets snels over de grond kruipen? Dan is de kans bijzonder groot dat het om een kakkerlak gaat. Goed om te weten: een kakkerlak is niet in staat om te vliegen.

Ten vijfde herken je een kakkerlak aan de toch wel unieke kleur. Veel mensen denken dat een kakkerlak volledig zwart is, maar dat is niet altijd het geval. Veel kakkerlakken hebben namelijk ook een bruine- of roodbruine kleur. Wat de kleur exact is, is onder meer per kakkerlak soort verschillend.

Ten zesde herken je kakkerlakken aan de achtergelaten uitwerpselen. Dit zijn kleine en donkere uitwerpselen die je mogelijk aan zwarte peper doet denken. Het is ook goed mogelijk dat je deze uitwerpselen op bijvoorbeeld gemalen koffie vindt lijken.

Met andere woorden: een kakkerlak is op zich goed te herkennen. Het is alleen lastig dat kakerlakken absoluut niet van licht houden. Zodra je het licht in je woning aandoet, vluchten de kakkerlakken direct. Het is hierdoor lastig om oog in oog met een kakkerlak te komen staan. Je moet je uiteraard ook afvragen of dat is wat je wilt.

Verschillende soorten kakkerlakken

Waarom is de vraag wat te doen tegen kakkerlakken zo relevant? Dit komt onder meer doordat de kakkerlakken voor grote schade in je huis kunnen zorgen. Ook heeft dit met het onhygiënische aspect te maken. Weet je dat je kakkerlakken in je woning hebt? Dan zit je niet meer rustig op de bank of lig je niet meer rustig in bed.

Ook interessant:  Wat te doen tegen maden in de kliko?

Daarbij is het ook goed om te weten dat er veel soorten kakkerlakken bestaan.

Bleke kakkerlak

Een bleke kakkerlak is geen specifieke soort kakkerlak. De term “bleek” kan verwijzen naar kakkerlakken die net verveld zijn. Na het vervellen is een kakkerlak tijdelijk bleker of witter van kleur. Na enige tijd zal het exoskelet van de kakkerlak uitharden en donkerder worden, waarna hij zijn normale kleur terugkrijgt.

Vliegende kakkerlak

Een vliegende kakkerlak is een kakkerlaksoort die vleugels heeft en in staat is te vliegen. Niet alle kakkerlaksoorten kunnen vliegen, maar degenen die dat wel kunnen, gebruiken hun vleugels vaak meer om te glijden of korte afstanden te overbruggen dan voor daadwerkelijk langdurig vliegen.

Duitse kakkerlak

Een Duitse kakkerlak (Blattella germanica) is een kleine soort kakkerlak die vaak voorkomt in menselijke bewoonde gebieden en wordt beschouwd als een plaag. Ze zijn lichtbruin van kleur en hebben twee donkere strepen op hun pronotum. Hoewel ze vleugels hebben, vliegen ze zelden.

Australische kakkerlak

Een Australische kakkerlak (Periplaneta australasiae) is een middelgrote kakkerlaksoort die donkerbruin tot roodachtig-bruin van kleur is met opvallende gele strepen aan de randen van het pronotum. Ze hebben de capaciteit om te vliegen en worden soms verward met de Amerikaanse kakkerlak, maar zijn te onderscheiden door hun kenmerkende markeringen.

Argentijnse kakkerlak

Een Argentijnse kakkerlak is een specifiek soort kakkerlak. Deze soort kakkerlak houdt van bijzonder warme en vochtige klimaten, waardoor ze niet al te vaak in ons land voorkomen. Toch gebeurt dit zo af en toe, zoals bijvoorbeeld in 2012 in Etten-Leur.

Dwarsbandkakkerlak

Een dwarsbandkakkerlak (Supella longipalpa) is een kleine soort kakkerlak die lichtbruin van kleur is met twee donkere, bijna parallelle strepen die dwars over het begin van hun rug (pronotum) lopen. Ze hebben de capaciteit om te vliegen en worden vaak aangetroffen in menselijke bewoonde gebieden.

Mini kakkerlak/Kleine kakkerlak

Een “mini kakkerlak” is geen formele classificatie van een kakkerlaksoort. De term kan informeel worden gebruikt om naar een kleine kakkerlak of jonge kakkerlak (nimf) te verwijzen.

Verschillende kleuren kakkerlakken

Het mag duidelijk zijn; de vraag wat te doen tegen kakkerlakken kan betrekking op meerdere soorten kakkerlakken hebben. Daarbij is het ook nog een feit dat niet elke kakkerlak dezelfde kleur heeft.

Je kunt bijvoorbeeld last van een rode kakkerlak, van een zwarte kakkerlak of van een bleke kakkerlak hebben. Niet elke kakkerlak heeft dezelfde kleur. Ook heeft niet elke kakkerlak dezelfde afmetingen of dezelfde lange voelsprieten.

Wat zijn de gevaren van kakkerlakken in huis?

Wat zijn de gevaren van kakkerlakken in huis

Je weet inmiddels precies wat te doen tegen kakkerlakken in huis. Ons advies is om daarbij zo snel mogelijk in actie te komen. Waarom? Omdat kakkerlakken van groot gevaar kunnen zijn voor jou, je huis en je gezondheid.

Ziekten verspreiden

Eerder in dit artikel gaven wel al aan dat kakkerlakken bijzonder onhygiënisch zijn. Dit komt niet alleen door hun vieze lichaam, maar ook door het feit dat ze makkelijk ziekten kunnen verspreiden. Ziekten zoals salmonella, dysenterie en gastro-enteritis worden door kakkerlakken verspreidt, waarvan jij dus ook last kunt krijgen.

Dit doen de kakkerlakken overigens onopgemerkt. Je hebt in eerste instantie mogelijk niet eens door dat je last van kakkerlakken in je woning hebt. In tweede instantie heb je dan ook niet direct door dat een kakkerlak mogelijk een ziekte verspreidt. Dit merk je pas als het eenmaal zover is.

Last van allergische reacties

Het is ook goed mogelijk dat je door kakkerlakken last van een allergische reactie krijgt. Dit komt onder meer door de geur die kakkerlakken in je woning verspreiden.

Verder kun je ook last van astma krijgen. Dit geldt met name voor jongere kinderen. Zij zijn uiterst gevoelig voor de aanwezigheid van kakkerlakken. Mocht je kind astma hebben, is het daarom ontzettend belangrijk om zo snel mogelijk wat te doen tegen kakkerlakken.

Besmetting van voedsel

Kakkerlakken zijn gek op zowel vocht als op voedsel. Het gevolg hiervan is dat ze graag in je woning op zoek naar voedsel gaan. Hebben ze dit voedsel gevonden? Dan voeden ze zich hier mee, waardoor het eten besmet raakt.

Dit voedsel kan besmet raken met bijvoorbeeld de uitwerpselen van de kakkerlakken. Ook kan dit voedsel besmet raken met bacteriën. Juist door die bacteriën kun je last van één van bovengenoemde gezondheidsproblemen krijgen.

Vervelende geur in je woning

Wat te doen tegen kakkerlakken in huis? Zo snel mogelijk korte metten mee maken! Het is namelijk een feit dat de kakkerlakken in je woning een vervelende geur verspreiden.

Hoe deze geur het beste getypeerd kan worden? Het doet veel mensen in ieder geval denken aan muskus. Die geur is nogal indringend en dat geldt ook voor de geur van de kakkerlakken.

Wat je tegen de geur van kakkerlakken kunt doen? Wij raden je aan om geurblokjes in je woning neer te leggen. Deze geurblokjes doen de geur van de kakkerlakken binnen mum van tijd verdwijnen:

[content-egg-block template=offers_list groups=”19,20,21″]

Schade aan bezittingen

Kakkerlakken lopen het liefste door je gehele huis heen. Daarbij laten zij het ook niet om bepaalde bezittingen te beschadigen. Zo zijn kakkerlakken gek op papier en verscheidene stoffen. Het gevolg hiervan is dat bijvoorbeeld boeken of papieren producten beschadigd raken.

Ook is het goed mogelijk dat bepaalde producten in je woning aangetast worden door kakkerlakken. Dit heeft puur met de vreetzucht van de kakkerlakken te maken.

Psychologische invloeden

Wat te doen tegen kakkerlakken in huis? Wij zouden je graag adviseren om niet in paniek te raken. We weten echter als geen ander dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan.

Als je eenmaal last van kakkerlakken in huis hebt, heeft dit grote psychologische invloeden. Je ligt niet meer rustig in je bed. Je kunt last van angstgevoelens krijgen. Of je kunt zelfs last van extreme stress krijgen.

Dit alles is het gevolg van de aanwezigheid van kakkerlakken. Niemand zit op de aanwezigheid van deze beestjes te wachten, dus is het des te belangrijker om zo snel mogelijk in actie te komen. Je moet echt zo snel mogelijk in actie komen om wat te doen tegen kakkerlakken.

Onhygiënische gevolgen

Al met al brengen kakkerlakken in je woning veel negatieve gevolgen met zich mee. Dit heeft ook nog met het onhygiënische aspect te maken.

Heb je last van kakkerlakken in je keuken? Dan voel je je niet meer prettig in je keuken. Heb je last van kakkerlakken in je bed? Dan doe je je ogen waarschijnlijk niet meer dicht. Dit komt puur door het onhygiënische aspect in combinatie met de bovenstaande psychologische invloeden.

Waar bevinden kakkerlakken zich graag?
Kakkerlakken zijn gek op warme en vochtige ruimtes. Ze leven hierdoor bijvoorbeeld veelal in de warmere landen. Het is hierdoor goed mogelijk dat je last hebt van een kakkerlak in je hotelkamer, indien je op zonvakantie bent.

Je kunt echter ook in huis zelf last van kakkerlakken krijgen. Hierbij kun je aan je keuken en aan andere vochtige ruimtes denken. Het is ook goed mogelijk dat je last van kakkerlakken in de tuin hebt. Met name als je een rommelige – en daarmee vochtige – tuin hebt, is dit een ideale leefomgeving voor kakkerlakken.

Komen kakkerlakken in bed?

Ja, kakkerlakken komen zeker in bed. Zij maken geen onderscheid tussen plekken waar jij wel of niet ligt te slapen. Nee, kakkerlakken zijn gewoonweg altijd op zoek naar vocht en naar voedselbronnen.

Heb je geruime tijd je slaapkamer niet gestofzuigd? Ligt hierdoor je vloer onder met de voedselresten? En heb je in je slaapkamer ook nog last van een lekkage? Dan krijg je waarschijnlijk binnen mum van tijd last van kakkerlakken in bed. Dit heeft puur met de volgende redenen te maken:

  • Op zoek naar voedsel: Als er regelmatig in bed wordt gegeten en er kruimels of voedselresten achterblijven, kan dit kakkerlakken aantrekken.
  • Schuilplaats: Bedden, vooral de ruimtes eronder, kunnen donker en beschut zijn, wat aantrekkelijke schuilplaatsen voor kakkerlakken kan zijn.
  • Willekeurige verkenning: Kakkerlakken zijn nachtelijke insecten en verkennen ’s nachts actief op zoek naar voedsel en water. Ze kunnen daarbij toevallig een bed opkruipen.
Ook interessant:  Wat te doen tegen spint?

Wat te doen tegen kakkerlakken? Voorkomen is beter dan genezen!

Wat te doen tegen kakkerlakken? Dat hebben we inmiddels uitgebreid in dit artikel besproken. Haal de juiste hulpmiddelen in huis en kom zo snel mogelijk in actie. Dat is eigenlijk de beste wat te doen tegen kakkerlakken tip die wij je mee willen geven.

Maar, we kunnen je nog meer tips mee geven. Dat gaan we hieronder dan ook doen! Met deze wat te doen tegen kakkerlakken tips bestrijd je de kakkerlakken niet zozeer, maar voorkom je simpelweg de aanwezigheid van dit ongedierte. Het gezegde luidt niet voor niets ‘voorkomen is beter dan genezen’. Volg onderstaande tips op en verklein daarmee de kans dat je in je woning last krijgt van kakkerlakken.

Wat te doen tegen kakkerlakken tip 1: hou je vloer heel goed schoon

Zoals duidelijk mag zijn, komen kakkerlakken graag op voedsel af. Het is daarom van belang dat je de voedselresten in je woning regelmatig opruimt. Dat doe je onder meer door je vloer heel goed schoon te houden.

Stofzuig en dweil je vloer met enige regelmaat. Op die manier voorkom je dat er voedselresten op je vloer achterblijven. Dáármee maak je je vloer een heel stuk minder aantrekkelijk voor de kakkerlakken. Je verkleint hiermee dus aanzienlijk de kans op kakkerlakken in je woning.

Wat te doen tegen kakkerlakken tip 2: hou je keuken heel goed schoon

Je focus moet niet alleen op je vloer liggen, maar ook op je keuken. Het is om meerdere redenen van belang om je keuken goed schoon te houden. Dit is van belang met het oog op de kakkerlakken, maar ook met het oog op de hygiëne. Het kookt nu eenmaal lekkerder in een keuken die keurig schoon is. En daardoor ook vrij van kakkerlakken is.

Hoe je je keuken het beste schoon kunt houden? Dit doe je het beste met een goede allesreiniger. Kies bij voorkeur voor een allesreiniger met een sterke geur, aangezien kakkerlakken daar niet gek op zijn. Haal vervolgens regelmatig een vochtige doek over je aanrechtblad en de andere onderdelen van je keuken heen.

[content-egg-block template=offers_list groups=”22,23,24″]

Wat te doen tegen kakkerlakken tip 3: bewaar voedsel luchtdicht

Kakkerlakken zijn ontzettend gek op voedsel. Zij zijn dan ook continu op zoek naar voedsel in je woning. Het maakt hen bovendien niet uit om wat voor voedsel het gaat.

Ligt er voedsel open en bloot in je keuken? Dan is dat een makkelijke prooi voor de kakkerlakken. Dit voorkom je door al het voedsel luchtdicht te bewaren. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, zijn luchtdichte voorraadbussen. Met deze bussen bewaar je het voedsel op een duurzame manier en hou je al je voedselvoorraad ook nog geordend. Je keuken is hiermee bovendien een heel stuk minder geliefd onder de kakkerlakken.

[content-egg-block template=offers_list groups=”25,26,27″]

Wat te doen tegen kakkerlakken tip 4: herstel lekkages zo snel mogelijk

Wat te doen tegen kakkerlakken in je huis? Je moet er simpelweg alles aan doen om te voorkomen dat de kakkerlakken zomaar je huis in kunnen komen. Dit doe je onder meer door lekkages in je woning zo snel mogelijk te (laten) herstellen.

Voordat je dat kunt doen, moet je de lekkage zo snel mogelijk opmerken. Wij raden je daarom aan om regelmatig een rondje door je woning te lopen. Let hierbij goed op eventuele vochtplekken bij het plafond of bij de muren. Mocht je zo’n vochtplek opmerken, is het duidelijk dat je hier iets aan moet doen.

Met het oog op kakkerlakken is dit ook van belang. Waarom? Omdat kakkerlakken nu eenmaal graag op vocht afkomen. Je moet er daarom alles aan doen om je woning vochtvrij te houden.

Wat te doen tegen kakkerlakken tip 5: dicht de kieren en naden af

Heb je een iets ouder huis? Dan is het logisch dat er tal van kieren en naden zijn ontstaan. Materialen zetten nu eenmaal uit en het weersbeeld is bijvoorbeeld ook van invloed op verschillende materialen. Het is daarom zaak om regelmatig je woning even goed te bekijken. En om vervolgens in actie te komen.

Daarbij moet je vooral je pijlen richten op kieren en naden. Dit zijn namelijk de openingen waardoor de kakkerlakken je woning in kunnen komen. Door met een goede afdichtingskit de kieren en naden te dichten, maak je het een stuk lastiger voor de kakkerlakken.

Wat te doen tegen kakkerlakken tip 6: lucht je woning regelmatig

Een goede luchtcirculatie in je woning is ook van groot belang met het oog op het voorkomen van kakkerlakken. Door regelmatig je ramen en deuren open te zetten, voorkom je dat er veel vocht in je woning blijft hangen. Dáármee maak je dus de kans op kakkerlakken in je woning aanzienlijk kleiner.

Dit is bovendien één van de meest eenvoudige tips. Het enige dat je moet doen, is elke dag de ramen van je woning open te zetten. Door ook nog je deuren open te zetten, kan het helemaal goed luchten in je woning.

Wat te doen tegen kakkerlakken tip 7: gebruik een luchtontvochtiger

Wat te doen tegen vocht in huis? Deze vraag is van belang met het oog op het wooncomfort, maar óók met het oog op de kakkerlakken. De kakkerlakken zijn namelijk gek op vochtige ruimtes. Als je last van vochtige ruimtes in je woning hebt, is dat dus voer voor de kakkerlakken.

Wij raden je daarom aan om een luchtontvochtiger te gebruiken. Dit apparaat zuigt de vochtige lucht op, bewerkt deze lucht en blaast vervolgens droge lucht uit. De luchtvochtigheidsgraad in je woning daalt hierdoor aanzienlijk, waardoor je je woning een stuk minder interessant voor kakkerlakken maakt.

[content-egg-block template=offers_list groups=”28,29,30″]

Wat te doen tegen kakkerlakken tip 8: ruim je tuin goed op

Wat te doen tegen kakkerlakken in huis? Je moet er alles aan doen om te voorkomen dat de kakkerlakken zich in je woning bevinden. Je moet hierbij echter ook je pijlen op je tuin richten.

Heb je een rommelige tuin die vol ligt met organisch materiaal? Nadat het geregend heeft, is dat organische materiaal een heerlijke verblijfplek voor kakkerlakken. Het is daar immers lekker nat, donker en beschut. Je moet er daarom alles aan doen om je tuin zo schoon mogelijk te houden. Daarvoor kun je het beste een goede bladhark gebruiken.

[content-egg-block template=offers_list groups=”31,32,33″]

Wat te doen tegen kakkerlakken tip 9: wacht niet af

Wat te doen tegen kakkerlakken? Tot slot adviseren wij je om vooral niet af te wachten. Je moet echt direct in actie komen om wat te doen tegen kakkerlakken. Des te langer je dit uitstelt, des te meer last je van kakkerlakken gaat krijgen.

De gevolgen van kakkerlakken in huis zijn niet te overzien. Het is goed mogelijk dat deze kleine en vieze beestjes je complete leven gaan domineren. Is dat het geval en lukt het je zelf niet om wat te doen tegen kakkerlakken? Schakel dan professionele hulp in.

Ongeacht hoe je te werk gaat, is het belangrijk om in actie te komen. Je moet simpelweg de kakkerlakken in je woning – en tuin – zo snel mogelijk bestrijden. Met bovenstaande wat te doen tegen kakkerlakken tips én hulpmiddelen gaat dit ongetwijfeld lukken.