Wat te doen tegen mieren buiten?

Wat kun je nou het beste doen tegen mieren buiten? Hoe neem je afscheid van de mierenplaag in je tuin? En hoe voorkom je in de toekomst dat je last van mieren in je tuin krijgt? Op deze drie vragen vind je in dit artikel een haarfijn antwoord. Wat te doen tegen mieren buiten is ná het lezen van dit artikel volledig duidelijk voor je.

Wat te doen tegen mieren buiten? Dít heb je nodig!

Als je van een mierenplaag buiten last hebt, brengt dit het nodige ongemak met zich mee. De mieren zijn toch ietwat onhygiënisch, ploegen min of meer deels je tuin door en kunnen zich ook teniet doen aan planten in je tuin. Voldoende reden dus om wat te doen tegen mieren buiten!

Maar, hoe doe je dat nou? En waar moet je zoal rekening mee houden? Op onder meer deze vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord. Een uitgebreid antwoord waar je direct mee uit de voeten kunt, aangezien wij je direct kennis laten maken met de beste hulpmiddelen tegen mieren buiten. Wat te doen tegen mieren buiten? Kies voor één of meerdere van onderstaande hulpmiddelen.

Middel 1: mierenlokdoos

Wist je dat mieren altijd dezelfde route afleggen? Ja, mieren volgen een vast spoor, waardoor zij bijvoorbeeld in staat zijn om snel een mierennest in je tuin te bouwen. Dit maakt het voor jou echter ook eenvoudiger om de mierenplaag in je tuin te bestrijden.

Hoe dan? Nou, je hoeft alleen maar de route te achterhalen. Als je weet wat de route van de mieren is, plaats je langs deze route meerdere mierenlokdozen. Met deze mierenlokdozen roei je de mieren zonder enig probleem uit. De mieren worden namelijk – door het aas in de lokdoos – gelokt, waarna zij in de mierenlokdoos komen te overlijden. Voor jou is dit dus een ideale methode om de mieren in je tuin te bestrijden.

Uiteraard moet je wel eerst achterhalen wat de route van de mieren is. Daar heb je mogelijk enige tijd voor nodig. Waar je geen tijd voor nodig hebt, is voor het vinden van de juiste mierenlokdozen. Wij hebben namelijk de beste mierenlokdozen alvast voor je verzameld:

[content-egg-block template=offers_list groups=”1,2,3″]

Middel 2: aaltjes

Wat te doen tegen mieren buiten? Je kunt ook prima voor de natuurlijke vijand van de mieren kiezen. Deze natuurlijke vijand staat ook wel te boek als ‘aaltjes’. Dit zijn hele kleine wormpjes die zich in het lichaam van de mieren nestelen. Zodra ze dat doen, sterven de mieren een snelle dood.

Dat is nog niet eens het enige. Mieren zijn namelijk als de dood voor aaltjes. Letterlijk en figuurlijk. Zij blijven graag op forse afstand van de aaltjes, waardoor je met aaltjes de mieren uit je tuin weert. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de aaltjes op de juiste manier in je tuin te spreiden. Dat doe je door een mengsel van water en de aaltjes te maken.

Wij raden je hiervoor met name de volgende soorten aaltjes aan:

[content-egg-block template=offers_list groups=”4,5″]

Middel 3: mierengif voor buiten

Wat te doen tegen mieren buiten; het is voor veel mensen een actuele vraag. Veel huishoudens hebben in ons land namelijk last van mieren in hun tuin. Mieren komen bovendien nooit alleen, maar altijd in (hele) grote kolonies. Gelukkig is het met mierengif óók mogelijk om grote kolonies te bestrijden.

Je hoeft hiervoor alleen maar het mierengif in je tuin te verspreiden. Nadat je dit hebt gedaan, sterven de mieren een snelle dood. Zoals je al verwacht had, is het immers niks meer dan gif voor de mieren. Zodra zij hier in contact mee komen, sterven ze. Spreekt dit je aan? Kies dan vooral voor één van deze soorten mierengif voor buiten:

[content-egg-block template=offers_list groups=”6,7″]

Middel 4: mierenpoeder

Spreekt mierengif je – om welke reden dan ook – niet helemaal aan? Dan is het goed om te weten dat je ook voor mierenpoeder kunt kiezen. Net zoals gif heeft dit poeder een giftige werking, waardoor de mieren hier spoedig door te komen overlijden.

Het is wel van belang om de mierenpoeder op de juiste plek uit te strooien. Daarbij heb je ook met de wind rekening te houden; volg daarom de instructies op de verpakking van de mierenpoeder goed op. Wij raden je in ieder geval de volgende soorten mierenpoeders aan:

[content-egg-block template=offers_list groups=”8,9,10,11″]

Middel 5: mierenspray

Wat te doen tegen mieren buiten; het is voor veel mensen een jaarlijks terugkerende vraag. Om mogelijk onduidelijke redenen trekken mieren namelijk graag jaarlijks naar dezelfde plek toe. Als dit onverhoopt jouw tuin is, ben je elk jaar op zoek naar een geschikte oplossing.

Deze geschikte oplossing vind je mogelijk in mierenspray. Deze spray kun je op de juiste plekken in je tuin sprayen, waarna de mieren op een flinke afstand blijven. Doe dit bijvoorbeeld op de drempel van je achterdeur; hiermee voorkom je dat de mieren naar binnen toe kunnen komen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende soorten mierenspray:

[content-egg-block template=offers_list groups=”12,13,14″]

Wat is de oorzaak van mieren buiten?

De vraag ‘wat te doen tegen mieren buiten’ is een belangrijke vraag. Je wilt immers exact weten wat te doen tegen mieren buiten. Wat echter óók een belangrijke vraag is, is wat de oorzaak van mieren buiten nou precies is.

Waar komen de mieren toch vandaan? Waarom trekken de mieren toch precies naar jouw tuin toe? En hoe kun je dit op termijn eventueel voorkomen? Het is allereerst goed om te weten dat het in veel situaties om een combinatie van factoren gaat.

Er is niet altijd één duidelijke aanwijsbare reden. Nee, in veel gevallen gaan meerdere redenen hand in hand met elkaar. Het kan hierbij onder meer om de volgende oorzaken c.q. redenen gaan:

 • Voedselbronnen: Mieren worden vaak aangetrokken tot voedselbronnen zoals kruimels, zoetigheden, fruitresten en ander voedselafval dat buiten wordt achtergelaten. Als er gemakkelijke toegang is tot voedsel, zullen mieren naar die gebieden komen.
 • Waterbronnen: Mieren hebben ook water nodig om te overleven. Als er waterplassen of lekkages zijn in de buurt je uw woning, kunnen mieren daar naartoe worden aangetrokken.
 • Nestplaatsen: Mieren hebben nesten buiten, meestal in de grond of in houtachtige structuren. Als je merkt dat mieren uit een bepaalde locatie komen, is dat waarschijnlijk de locatie van hun nest.
 • Lente en zomer: Mieren kunnen actiever zijn tijdens bepaalde seizoenen, vooral in de lente en de zomer, wanneer de temperaturen stijgen en er meer voedsel beschikbaar is.
 • Aantrekkingskracht door andere insecten: Als er andere insecten in je tuin zijn die mieren aantrekken, kunnen de mieren daarheen gaan om zich te voeden.
 • Bodemomstandigheden: De bodemgesteldheid en het landschap kunnen ook van invloed zijn op de aanwezigheid van mieren. Sommige soorten mieren geven de voorkeur aan bepaalde bodemomstandigheden.

Met andere woorden: je kunt zelf de nodige invloed op de oorzaken van mieren buiten uitoefenen. Ruim je bijvoorbeeld netjes je tuin op? En voorkom je ook nog stilstaand water in je tuin? Dan is de kans plots een stuk kleiner dat je last krijgt van mieren buiten. Wat te doen tegen mieren buiten is dan ook in eerste instantie om gericht op zoek te gaan naar de oorzaak van de mieren in je tuin.

Waarom zou je mieren buiten willen bestrijden?

Waarom zou je mieren buiten willen bestrijden

Is de vraag wat te doen tegen mieren buiten wel een eerlijke vraag? Is het niet zo dat we beetje de natuur zijn werk kunnen laten doen? Nee, dat is niet het geval. In de basis kunnen mieren in je tuin geen kwaad, maar zij kunnen toch de nodige schade aanrichten. Daarbovenop komt dat het ook niet hygiënisch is om een tuin vol met mieren te hebben.

Je loopt bovendien nóg een risico: dat de mieren van buiten naar binnen toe trekken. Als je bijvoorbeeld de nodige voedselresten in je woning hebt liggen, willen de mieren er alles aan doen om naar binnen te komen. De mierenplaag waar je eerst buiten last van hebt, trekt zodoende naar binnen toe. Dit komt het wooncomfort én de algehele hygiëne absoluut niet ten goede.

Ook interessant:  Wat te doen tegen maden in de tuin?

Dat is niet de enige reden. Nee, alle redenen waarom je de mieren buiten zou willen bestrijden, sommen we graag voor je op:

 • Voorkomen van binnendringen: Mieren die zich buiten je huis bevinden, kunnen op zoek zijn naar voedselbronnen en kunnen uiteindelijk je huis binnendringen als ze een gemakkelijke toegang vinden. Het voorkomen van mieren buiten kan helpen om te voorkomen dat ze je leefruimtes binnendringen.
 • Voedselveiligheid: Mieren kunnen zich voeden met voedselresten en zoetigheden. Als ze buiten rond je picknicktafel of barbecuegebieden actief zijn, kunnen ze voedsel besmetten en ongeschikt maken voor consumptie.
 • Schade aan planten en gewassen: Sommige soorten mieren kunnen schade toebrengen aan tuinplanten, gewassen en bomen door bladluizen te beschermen en te verzorgen, die sap uit de planten zuigen. Dit kan de gezondheid van planten beïnvloeden.
 • Esthetische redenen: Mierenkolonies kunnen ontsierend zijn in je tuin of oprit. Ook kan de aanwezigheid van mierenhopen kan ongewenst zijn vanuit esthetisch oogpunt.
 • Veiligheid: Voor sommige mensen kunnen mierenbeten pijnlijk zijn en allergische reacties veroorzaken. Het minimaliseren van de aanwezigheid van mieren buiten kan het risico op beten verminderen.
 • Oncomfortabel gevoel: Voor veel mensen kan de aanwezigheid van mieren gewoon ongemakkelijk of irritant zijn. Ze kunnen zich hinderlijk gedragen in buitenruimtes waar u wilt ontspannen of recreëren.

Zit je niet op deze gevolgen van mieren buiten te wachten? Dan is het belangrijk om wat te doen tegen mieren buiten. Kom in actie, schaf de juiste hulpmiddelen aan en neem snel afscheid van de vervelende mieren buiten!

Lees ook ons artikel ‘Wat te doen tegen mieren in de keuken?

Wat te doen tegen mieren buiten? Kijk goed naar de plaats

Wat te doen tegen mieren buiten? Het antwoord op deze vraag mag inmiddels duidelijk zijn. Het antwoord dat we hebben gegeven, is echter een nogal algemeen antwoord.

Dit heeft puur te maken met de plaatsen waar de mieren zich in je tuin op kunnen houden. Heb je bijvoorbeeld last van vliegende mieren buiten? Heb je last van mieren op tafel buiten? Heb je last van mieren in een plantenpot buiten? Of heb je last van mieren buiten onder de tegels? Dit zijn slechts enkele soorten plekken waar je last van mieren in je tuin kunt hebben. We zoomen daarom graag op deze verschillende plekken in.

Mieren bestrijden buiten onder tegels

Mieren bestrijden onder tegels kán lastig zijn. Dit komt vooral doordat je de mieren niet snel opmerkt én doordat je niet zomaar onder de tegels kunt komen. Gelukkig is het mogelijk om van onderstaand stappenplan gebruik te maken. Met dit stappenplan kun je de mieren bestrijden buiten onder tegels:

 • Ga op zoek naar het nest. Allereerst is het belangrijk dat je op zoek naar het nest gaat. Waar bevinden de mieren zich precies buiten onder je tegels? Probeer ook of je de looproute van de mieren kunt achterhalen.
 • Giet kokend water over de tegels heen. Weet je waar de mieren zich in je tuin bevinden? Dan is het advies om over die tegels kokend heet water te gieten. Dit is uiteraard niet al te vriendelijk voor de mieren, maar het is wel een efficiënte tussenoplossing.
 • Plaats mierenlokdozen of een andere mierenverdelger buiten. Je kunt nu mierenlokdozen, of een andere mierenverdelger buiten, in de buurt van de tegels neerzetten. De mieren raken door het kokend hete water in paniek, waardoor zij al snel richting de mierenlokdozen toelopen.
 • Verwijder voedselbronnen in de buurt van de tegels. Het is ook zaak om alle mogelijke voedselbronnen in de buurt van de tegels te verwijderen. Mieren komen immers maar al te graag op voedselbronnen af.
 • Herhaal dit stappenplan, indien nodig. Wat te doen tegen mieren buiten is een lastige vraag als het om mieren gaat die zich onder tegels in je tuin bevinden. Het bovenstaande stappenplan helpt hierdoor mogelijk niet in één keer. Is dat het geval? Herhaal dit stappenplan dan, totdat je geen last meer hebt van mieren buiten onder de tegels.

Hoe mieren in een bloempot buiten bestrijden?

Ervaar je veel overlast van mieren buiten? Grote kans dat deze mieren zich in of rondom een bloempot in je tuin bevinden. Een bloempot is namelijk geliefd onder mieren buiten. Overigens kun je ook last van mieren in een plantenbak buiten hebben. Een bloempot, plantenbak en plantenpot zien wij dit in dit geval allemaal als hetzelfde.

Hoe je de mieren in zo’n bloempot buiten dan precies kunt bestrijden? Dat doe je door deze stappen op te volgen:

 • Verwijder de voedselresten in de buurt van het mierennest buiten
 • Maak de pot goed schoon, waarin de planten of bloemen staan
 • Zet in of naast de plantenpot één of meerdere mierenlokdozen

Is het bij mieren in een bloempot buiten verstandig om met kokend heet water aan de slag te gaan? Nee, zeker niet. Je doodt hier ongetwijfeld de mieren mee, maar mogelijk zorgt dit kokend hete water ook voor schade aan de bloemen en planten zelf. Dat wil je niet, dus kies in dit geval voor mierenlokdozen. Of voor één van de andere middelen die helpen tegen mieren buiten.

Mieren op tafel buiten: wat te doen tegen mieren buiten op de tafel?

Wat te doen tegen mieren buiten op de tafel? Als je deze vraag stelt, doe je dit ongetwijfeld vanuit het hygiëne oogpunt. Het is niet prettig om aan je buitentafel te eten en ondertussen de mieren rond je bord te zien lopen. Je zou daarom zo snel mogelijk iets moeten doen tegen de mieren op je tafel buiten.

Hoe je iets kunt doen tegen de mieren buiten op je tafel? Het is eigenlijk zaak om bovenstaand stappenplan op te volgen. Verwijder de voedselresten goed, houd je tafel goed schoon en zet één of meerdere mierenlokdozen bij de poten van de tafel neer. Je trekt op die manier de mieren naar de tafelpoten toe in plaats van naar het tafelblad.

Tevens is het erg belangrijk om je tafel goed schoon te houden. Haal daarom regelmatig een vochtige doek over de buitentafel heen en maak de tafel vervolgens goed droog. Want ja, mieren buiten zijn ook dol op vochtige plekken. Wat te doen tegen mieren buiten als ze zich op tafel bevinden, is dus eigenlijk niet heel anders dan in andere situaties.

Bestaat er altijd iets tegen mieren buiten?

Ja, er bestaat altijd iets tegen mieren buiten. Zo kun je een mierenlokdoos binnen of buiten gebruiken. Zo kun je mierengif buiten gebruiken. Zo kun je HG tegen mieren buiten gebruiken. En zo kun je ook mierenpoeder buiten gebruiken.

Met andere woorden: er is altijd wel een mierenverdelger buiten te vinden. Je moet alleen op zoek gaan naar het beste middel voor in jouw situatie. Hierbij heb je ook nog met je persoonlijke voorkeuren te maken.

Zo is het goed voor te stellen dat je de mieren bestrijden buiten natuurlijk wilt houden. Dát doe je door natuurlijke middelen te gebruiken, zoals de aaltjes. Een alternatief is uiteraard om met kokend heet water het mierennest te verbranden.

Ervaar je mieren overlast buiten?

Ervaar je op dit moment mieren overlast buiten? Dan ben je zeker niet de enige. Vrij veel Nederlandse huishoudens hebben gedurende het jaar last van mieren buiten. Dit is met name in de lente en zomerperiode extreem; dat is het jaargetijde waarin de mieren het beste gedijen. Juist in deze perioden moet je daarom extra alert zijn op de aanwezigheid van mieren buiten.

Tevens is het dus van belang om de vraag wat te doen tegen mieren buiten te stellen. Dat je dit artikel leest, geeft in ieder geval aan dat je serieus iets tegen de mieren in je tuin wilt doen. Goed bezig! Ons advies is om ook zo snel mogelijk in actie te komen. Hierbij moet je je pijlen op twee verschillende punten richten:

 • Wat te doen tegen mieren buiten; bestrijden. Het is allereerst zaak om de mieren in je tuin te bestrijden. Hiervoor kun je dus het beste de bovenstaande middelen gebruiken.
 • Wat te doen tegen mieren buiten; voorkomen. Zoals altijd geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Zo wil je niet alleen de mieren buiten voorkomen, maar wil je óók voorkomen dat de mieren van buiten naar binnen kunnen komen. Je wilt simpelweg de mieren buiten de deur houden.
Ook interessant:  Wat te doen tegen wantsen in de tuin?

Wij raden je daarom het volgende aan: neem de onderstaande mieren buiten tips goed door. Met deze tips ga je gericht aan de slag om de aanwezigheid van mieren in je tuin te voorkomen. En daarmee ga je dus ook gericht aan de slag om mieren niet naar binnen toe te laten komen. Met andere woorden: het bestrijden van mieren buiten doe je óók met onderstaande tips.

Wat te doen tegen mieren buiten; de beste mieren buiten bestrijden tips

Wat te doen tegen mieren buiten; de beste mieren buiten bestrijden tips

Wat te doen tegen mieren buiten? Het antwoord op deze vraag is duidelijk: je moet met de juiste middelen de mieren buiten zien te bestrijden. Wat je echter ook ‘moet’ doen, is de vorming van nieuwe mieren in je tuin voorkomen. Dat doe je het beste met deze tips:

 • Tip 1: houd je tuin goed schoon
 • Tip 2: sluit de afvalbakken in je tuin goed
 • Tip 3: repareer lekkages en voorkom stilstaand water
 • Tip 4: plaats mierenwerende planten in je tuin
 • Tip 5: verwijder organisch afval in je tuin
 • Tip 6: maak je tuin vriendelijk voor insecten
 • Tip 7: neem de mierenplaag buiten serieus

Wat te doen tegen mieren buiten tip 1: houd je tuin goed schoon

De eerste tip die wij je mee kunnen geven, is om je tuin goed schoon te houden. In eerste instantie moet je focus hierbij liggen op de voedselresten in je tuin. Je moet er alles aan doen om te voorkomen dat er voedselresten in je tuin liggen:

 • Ruim de tafel in je tuin goed op. Met name als je ’s avonds aan de buitentafel dineert, is het ontzettend belangrijk om de tafel goed op te ruimen. Daarmee voorkom je dat er voedselresten op de tafel achterblijven.
 • Check regelmatig je tuin op voedselresten. Ga je de afvalzak in de kliko gooien? Dan is het goed mogelijk dat de afvalzak een gaatje heeft, waardoor er wat voedselresten in je tuin kunnen vallen. Dit heb je in eerste instantie niet altijd door, maar zou je nadien wel door moeten hebben. Dat doe je door regelmatig je tuin even te checken op voedselresten.
 • Check regelmatig het gebied bij de kliko’s. Heb je één of meerdere kliko’s in je tuin staan? Dit is dan dé plek voor mieren, aangezien zij hier veel voedselresten kunnen vinden. Ons advies is daarom om regelmatig het gebied bij de kliko’s te checken op voedselresten. Als je die voedselresten direct opruimt, heb je een stuk minder last van mieren buiten. Dat weten wij 100% zeker.

Wat te doen tegen mieren buiten tip 2: sluit de afvalbakken in je tuin

Waar heb je precies de afvalbakken in je tuin staan? Zoals hierboven al aangegeven, is het belangrijk om het gebied rondom deze afvalbakken af en toe goed te checken. Wat je ook zeker moet doen, is er zorg voor dragen dat de afvalbakken altijd dicht zijn.

Is dat niet het geval? Dan geef je de mieren eigenlijk vrij spel om je afvalbakken binnen te komen. De mieren planten zich daar snel voort en vormen op die manier een complete mierenplaag buiten. Dát voorkom je dus door in eerste instantie al de deksel van de afvalbakken in je tuin goed te sluiten.

Ben je niet helemaal enthousiast over de huidige afvalbakken in je tuin? Kijk dan eens naar onderstaande vuilbakken voor in de tuin. Deze vuilbakken beschikken over een stevige deksel en zijn hierdoor goed af te sluiten:

[content-egg-block template=offers_list groups=”15,16″]

Wat te doen tegen mieren buiten tip 3: richt je pijlen op vocht

Mieren komen niet alleen op voedselresten af, maar ook op vocht. Het is daarom ontzettend belangrijk om in je tuin ook je pijlen op vocht te richten. Deze tip kunnen we eigenlijk in twee aparte tips opsplitsen:

 • Repareer lekkages in je tuin spoedig. Merk je een lekkage op in je tuin, bijvoorbeeld bij de overkapping? Het is zaak om zo’n lekkage snel en vakkundig op te (laten) lossen. Doe je dit niet? Dan is het goed mogelijk dat je last van vochtplekken in je tuin krijgt; juist daar komen de mieren maar al te graag op. Wat te doen tegen mieren buiten is dan ook om eventuele lekkages snel op te sporen én te (laten) herstellen.
 • Voorkom stilstaand water in je tuin. Weet je waar mieren ook nog gek op zijn? Op stilstaand water in je tuin. Je moet daarom oppassen met bijvoorbeeld een leuk klein vijvertje in een plantenbak. Juist dat is een plek waar mieren maar al te graag op afkomen. Tevens is het belangrijk om in een goede tuinsproeier te investeren. Zo’n sproeier verdeelt de waterafgifte goed over de tuin, waardoor je minder (snel) last hebt van stilstaand water in je tuin. Overweeg daarvoor bijvoorbeeld deze tuinsproeiers:

[content-egg-block template=offers_list groups=”17,18″]

Wat te doen tegen mieren buiten tip 4: plaats mierenwerende planten in je tuin

Mieren zijn kleine beestjes, maar ze blinken toch op meerdere gebieden uit. Zo hebben mieren een bijzonder goede neus, waardoor zij in staat zijn om de geuren in je tuin perfect op te vangen. Dit kun je in je eigen voordeel gebruiken.

Hoe? Door speciale mierenwerende planten in je tuin neer te zetten. Wat te doen tegen mieren buiten is door simpelweg deze planten in je tuin neer te zetten. De planten stralen een bepaalde geur uit waar de mieren alles behalve gek op zijn. Zij gaan daarom liever naar een andere tuin toe. Dit krijg je met onder meer deze mierenwerende planten voor elkaar:

[content-egg-block template=offers_list groups=”19,20,21″]

Wat te doen tegen mieren buiten tip 5: verwijder organisch afval in je tuin

Mieren komen dus op vocht en op voedselresten af. Waar ze niet op afkomen, zijn de bovenstaande mierenwerende planten. Waar ze wél op afkomen, is op organisch afval in je tuin. Je doet er daarom verstandig aan om het organische afval in je tuin goed op te ruimen.

Wat je hiervoor nodig hebt? Enige tijd, enige energie en een goede gazonhark. Met een goede gazonhark – ook wel bladhark genoemd – is het mogelijk om bijvoorbeeld bladeren en takken makkelijk op te vegen. Door die vervolgens in de kliko weg te gooien, voorkom je dat mieren naar dit organische afval toe kunnen trekken. Wij raden je hiervoor onder meer deze bladharken aan:

[content-egg-block template=offers_list groups=”22,23″]

Wat te doen tegen mieren buiten tip 6: maak je tuin vriendelijk voor insecten

Wat te doen tegen mieren buiten is om de mierenplaag in je tuin serieus te nemen. Wat je ook het beste kunt doen, is je tuin zo vriendelijk mogelijk voor insecten maken. Een mier heeft namelijk meerdere natuurlijke vijanden. Trek je juist die vijanden naar je tuin toe? Dan maak je je tuin steeds minder aantrekkelijk voor de vervelende mieren. Mieren buiten bestrijden, doe je dan ook met andere insecten!

Je hebt onder meer lieveheersbeestjes en spinnen in je tuin nodig. Het is daarom verstandig om schuilplaatjes in je tuin te creëren voor deze insecten. En plaats ook vooral kruidachtige planten of nectarrijke bloemen in je tuin.

Wat te doen tegen mieren buiten tip 7: neem de mieren buiten serieus

Tot slot hebben we nóg één tip voor je in petto: neem de mieren buiten serieus. Als je niks aan de mierenplaag buiten doet, krijg je hier alsmaar meer last van. Dit voorkom je dus door bovenstaande wat te doen tegen mieren buiten tips op te volgen. Dit doe je dus ook door in de juiste middelen te investeren.

Tot slot wijzen wij je graag op onderstaande video. In deze video wordt perfect uitgelegd hoe je mieren zowel in je tuin als in huis kunt bestrijden. Want, als je eenmaal last van mieren buiten hebt, is de kans groot dat je ook binnen last van mieren gaat krijgen. Kom daarom snel in actie en neem de mieren in je tuin serieus: