Wat te doen tegen mieren in de keuken?

Wat te doen tegen mieren in de keuken? Als je mieren in je keuken opmerkt, ben je hier uiteraard alles behalve blij mee. De mieren kunnen op je eten terechtkomen, zijn niet hygiënisch en verstoren daarmee het woongenot. Voldoende reden dus om zo snel mogelijk iets te doen tegen de mieren in de keuken! Hoe je dit het beste kunt doen? Wat te doen tegen mieren in de keuken, lees je haarfijn in dit artikel! Wij voorzien je van de beste middelen, beste tips en belangrijkste informatie.

Wat te doen tegen mieren in de keuken? Dít heb je nodig!

Wat kun je nou precies doen tegen mieren in de keuken? Deze vraag kunnen we op twee manieren beantwoorden: je kunt je richten op het bestrijden van de mieren én je kunt je richten op het voorkomen van mieren in de keuken. Voor het voorkomen van mieren in de keuken voorzien wij je verderop in dit artikel van de beste tips.

Eerst richten we ons op het bestrijden van mieren in de keuken. Je kunt de mieren in je keuken op verschillende mieren bestrijden, waarbij elke manier zo zijn eigen voors en tegens heeft. Graag laten we je daarom met de verschillende manieren kennismaken.

Middel 1: mierenlokdozen

Wil je snel wat doen tegen de mieren in de keuken? Eén van de beste mogelijkheden die je dan hebt, is om gebruik te maken van mierenlokdozen. Deze mierenlokdozen zet je in je keuken neer, waarna deze dozen de rest van het werk voor je doen. Voordat je het doorhebt, heb je geen last meer van de mieren in je keuken.

Het is wel van belang dat je de mierenlokdozen op de juiste plek in je keuken zet. Om te bepalen wat de juiste keuze is, moet je goed kijken naar de looproute van de mieren. Welke route leggen de mieren precies in je woning af? Als je dat weet, is het zaak om de mierenlokdozen langs deze route neer te zetten. De kans is daarmee het grootste dat de mieren regelrecht de mierenlokdoos inlopen.

Wij raden je hiervoor onder meer onderstaande mierenlokdozen aan:

[content-egg-block template=offers_list groups=”1,2,3″]

Onze tip: laat de mierenlokdozen niet oneindig in je keuken staan. Na enige tijd is de werking min of meer uitgewerkt, waardoor je nieuwe mierenlokdozen nodig hebt. Het kan daarom geen kwaad om direct een grotere hoeveelheid mierenlokdozen aan te schaffen.

Middel 2: mierenspray

Wat te doen tegen mieren in de keuken? Wat sowieso helpt tegen mieren in de keuken is goede mierenspray. Deze spray kun je op bijvoorbeeld het aanrechtblad, in de keukenkastjes en in de keukenlade spuiten. De mieren komen hier vervolgens niet bij in de buurt.

Hoe dat komt? Dat heeft simpelweg met de stoffen te maken die in deze spray zitten. De mieren zijn niet gek op deze stoffen, waardoor ze hier ver bij vandaan blijven. Komen de mieren in je keuken toch in de buurt van de mierenspray? Dan komen ze door deze spray te overlijden. Wij raden je daarom aan om direct één van deze soorten mierensprays aan te schaffen en te gebruiken:

[content-egg-block template=offers_list groups=”4,5,6″]

Ons advies: neem even goed de gebruiksaanwijzing van deze mierensprays door. In deze gebruiksaanwijzing staat exact hoe je de mierensprays moet gebruiken. Ook staat in deze aanwijzing exact vanaf welke afstand je de spray bijvoorbeeld op moet spuiten.

Middel 3: mierenpoeder

Wat te doen tegen mieren in de keuken? Wat je sowieso moet doen, is zo snel mogelijk in actie komen. Als je dit continu uit blijft stellen, krijg je meer en meer last van de mieren in je keuken.

Gelukkig kun je dus op meerdere manieren iets tegen de mieren in je keuken doen. Je kunt dit met de bovenstaande middelen doen, maar ook met de juiste mierenpoeder. Deze poeder kun je eenvoudig in je keuken uitstrooien, waarna de mieren hier op flinke afstand van blijven.

Goed om te weten: deze mierenpoeder dient als vergif voor de mieren in je keuken. Zodra de mieren dicht in de buurt van deze mierenpoeder komen, sterven zij uit. Dat klinkt interessant, niet waar? Schaf daarom direct één van deze soorten mierenpoeders aan:

[content-egg-block template=offers_list groups=”7,8,9″]

Middel 4: lavendel geurblokjes

Wil je graag de mieren in je keuken bestrijden? Zoals uit dit artikel duidelijk naar voren komt, heb je uit meerdere hulpmiddelen de keuze. Je kunt prima voor een mierenlokdoos, mierenpoeder en een mierenspray kiezen.

Voordat je de knoop doorhakt, zou je ook nog even naar lavendel geurblokjes kunnen kijken. Deze geurblokjes brengen een vervelende geur met zich mee, waar de mieren in je keuken absoluut niet gek op zijn. Zij blijven dan ook op flinke afstand van deze geurblokjes. Overweeg daarom bijvoorbeeld de volgende geurblokjes voor in je keuken:

[content-egg-block template=offers_list groups=”10,11″]

Middel 5: professionele bestrijding

Wat te doen tegen mieren in de keuken? De kans is vrij groot dat je zelf iets aan de mieren in je keuken kunt doen. De ervaring leert echter dat dit niet altijd het geval is. In bepaalde situaties is het beter om voor professionele bestrijding te kiezen.

Dit is bijvoorbeeld het geval als je van ontzettend veel mieren in je keuken last hebt. In dat geval ga je het waarschijnlijk niet redden met een paar mierenlokdozen. Nee, je kunt in dat geval beter voor professionele bestrijding kiezen. Dat is ook het geval als de mierenplaag in je keuken erg lang aanhoudt. Dit duidt op een onderliggend probleem, waarvoor je een professionele bestrijdingsdienst nodig hebt.  

Een professionele bestrijder gaat aan de hand van een stappenplan met de mierenplaag in je keuken aan de slag:

 • Inspectie: Een professionele bestrijder zal je keuken en andere gebieden in je huis grondig inspecteren om de omvang van het mierenprobleem vast te stellen. Ze zullen proberen de bron van de mierenplage te identificeren, zoals een mierennest, en de specifieke mierensoort bepalen.
 • Identificatie van mierensoort: Er zijn veel verschillende soorten mieren, en sommige vereisen specifieke benaderingen voor bestrijding. De professionele bestrijder zal de juiste identificatie van de mierensoort uitvoeren om een effectieve behandeling te bepalen.
 • Behandeling: Afhankelijk van de ernst van de mierenplaag en de geïdentificeerde mierensoort, zal de bestrijder de juiste behandeling toepassen. Dit kan onder meer het gebruik van mierenlokdozen, mierengif, poeders, sprays of gel aas omvatten.
 • Nestverwijdering: Als een mierennest in of nabij je huis wordt geïdentificeerd, zal de bestrijder stappen ondernemen om het nest te verwijderen of te vernietigen.
 • Barrièrecreatie: De bestrijder kan een barrière rond je huis creëren om te voorkomen dat mieren binnendringen. Dit kan het afdichten van scheuren en kieren in deuren en ramen omvatten.
 • Advies voor preventie: Naast het bestrijden van de huidige mierenplaag, zal de bestrijder advies geven over preventieve maatregelen die je kunt nemen om toekomstige mierenproblemen te voorkomen. Dit kan onder meer het handhaven van goede hygiëne in de keuken, het bewaren van voedsel in luchtdichte containers, en het elimineren van mierenlokstoffen omvatten.
 • Herhaalbezoeken: Soms is herhaalde behandeling nodig om ervoor te zorgen dat de mierenplaag volledig is geëlimineerd. De bestrijder zal het verloop van de behandeling volgen en indien nodig herhaalbezoeken plannen.
 • Veiligheid: Een professionele bestrijder zal de veiligheid van jou, je gezin en huisdieren altijd in gedachten houden bij het kiezen en toepassen van bestrijdingsmiddelen.

Waar komen de mieren in je keuken vandaan?

Wat te doen tegen mieren in de keuken? Het antwoord op die vraag mag inmiddels duidelijk zijn. Wat mogelijk nog niet helemaal duidelijk voor je is, is waar deze mieren nou precies vandaan komen.

Het lastige is dat hier niet één vaste oorzaak voor is. Het is juist goed mogelijk dat het om een combinatie van meerdere oorzaken gaat. Of dat het om een onderliggend probleem gaat.

Over het algemeen kun je van deze oorzaken uitgaan:

 • Voedselbronnen: Mieren zijn op zoek naar voedsel, en als ze een gemakkelijke bron van voedsel in je keuken vinden, zullen ze binnenkomen. Dit kan alles zijn, van broodkruimels en suiker tot fruit, honing, vlees en zelfs huisdierenvoer.
 • Zoete en vette sporen: Mieren worden aangetrokken tot zoete en vette stoffen. Als er gemorste frisdrank, siroop, jam of vettige etensresten op oppervlakken liggen, kunnen mieren worden aangetrokken.
 • Vocht: Mieren hebben ook water nodig. Als je lekkages hebt in de keuken of als water zich ophoopt op aanrechtbladen of in de gootsteen, kunnen mieren worden aangetrokken door de vochtbron.
 • Openingen en kieren: Mieren kunnen gemakkelijk je keuken binnendringen via kleine openingen, kieren en scheuren in deuren, ramen, muren en vloeren. Ze kunnen zich ook verstoppen in leidingen en elektrische draden om toegang te krijgen tot je huis.
 • Mierennesten in de buurt: Als er mierennesten in de buurt van je huis zijn, kunnen mieren je keuken binnendringen op zoek naar voedsel. Dit is vooral een probleem tijdens het warme seizoen wanneer mieren actiever zijn.
 • Seizoensgebonden veranderingen: In sommige gevallen kunnen mieren in de keuken verschijnen als gevolg van seizoensgebonden veranderingen. Bijvoorbeeld, als het buiten extreem heet of droog is, kunnen mieren proberen vocht en voedsel binnenshuis te vinden.
 • Aantrekkingskracht van geuren: Sterke geuren, zoals etenswaren die sterk ruiken of vuilnis dat niet goed is afgedekt, kunnen mieren aantrekken naar je keuken.
Ook interessant:  Wat te doen tegen fruitvliegjes?

Wat uit deze lijst met oorzaken van mieren in de keuken blijkt? Dat het om uiteenlopende oorzaken kan zijn. Ook blijkt uit deze lijst dat het in veel gevallen om een combinatie van oorzaken c.q. factoren gaat.

Wat te doen tegen mieren op aanrecht? Kom in actie!

Wat te doen tegen mieren in de keuken? Of wat te doen tegen mieren op aanrecht? Ongeacht waar de mieren zich in je keuken bevinden, is het belangrijk om in actie te komen. De aanwezigheid van mieren in je keuken brengt namelijk meerdere, negatieve gevolgen met zich mee:

 • Voedselbesmetting: Mieren zijn op zoek naar voedselbronnen, en ze kunnen je voorraden besmetten door erop te kruipen en erin te kruipen. Dit kan leiden tot de verspreiding van bacteriën en ziekteverwekkers, wat de voedselveiligheid in gevaar kan brengen.
 • Voedselverspilling: Om mieren uit je voorraadkasten en kasten te houden, moet je vaak besmet voedsel weggooien, wat leidt tot voedselverspilling en financiële kosten.
 • Hygiëneproblemen: Mieren kunnen vuil en bacteriën verspreiden terwijl ze door je keuken lopen. Ze kunnen potentiële ziekteverwekkers overdragen naar oppervlakken en voedsel, wat hygiëneproblemen kan veroorzaken.
 • Schade aan de woning: Sommige mierensoorten kunnen schade aan de structuur van je huis veroorzaken door hout te kauwen en tunnels te graven. Dit kan leiden tot structurele schade en reparatiekosten.
 • Irritatie en overlast: Mieren in de keuken kunnen irritant zijn. Ze kunnen zich overal in de keuken verspreiden, op je aanrecht, tafels en zelfs op je eten, wat leidt tot ongemak en overlast.
 • Stress: Het hebben van een mierenplaag in huis kan stressvol zijn. Het kan leiden tot zorgen over voedselveiligheid, hygiëne en de kosten van ongediertebestrijding.
 • Herhaalde plagen: Als de mierenplaag niet effectief wordt aangepakt, kunnen mieren steeds weer terugkomen en kunnen herhaalde plagen optreden.

Uit deze lijst van gevolgen blijkt één ding duidelijk: de vraag wat te doen tegen mieren in de keuken is een zeer belangrijke vraag. Door deze vraag te stellen, kun je in ieder geval iets doen tegen de mieren in je keuken. Dat is daadwerkelijk ons advies, aangezien de mieren dus van grote invloed op je keuken, je leven en je woongenot kunnen zijn.

Mierenplaag in de keuken: Dit moet je weten

Mierenplaag in de keuken Dit moet je weten

De vraag wat te doen tegen mieren in de keuken is al met al een belangrijke vraag. Dit komt onder meer door de vele hierboven genoemde gevolgen. Wat echter ook een belangrijk punt is, is dat je al snel wéér last van een mierenplaag in je keuken kunt krijgen.

Het is daarom goed om het nodige te weten:

 • Een mierenplaag is in principe niet tijdelijk. Heb je op dit moment last van mieren in je keuken? Dan is dat waarschijnlijk van tijdelijke aard, aangezien je hier snel iets tegen gaat doen. Dit betekent echter niet dat de mieren in de toekomst niet meer terugkeren naar je keuken. Integendeel zelfs; mieren trekken graag terug naar plekken waar ze dol op zijn. Je moet daarom er alles aan doen om mieren in de keuken in de toekomst te voorkomen. Dát doe je door de mieren in de keuken tips verderop in dit artikel goed op te volgen.
 • Je kunt veel last van mieren in de keuken krijgen. Het is simpelweg een feit dat je niet zit te wachten op de aanwezigheid van mieren. Dit komt door de nadelige gevolgen en bovenal door het gebrek aan hygiëne. Het is gewoonweg niet prettig als de mieren over je aanrechtblad, in je keukenkastjes of over je voedselvoorraad heenlopen.
 • Je bent niet de enige die last van mieren in de keukens heeft. De vraag wat te doen tegen mieren in de keuken is om meerdere redenen relevant. Eén van deze redenen is terug te vinden in de overlast van mieren in de keuken. Simpelweg veel huishoudens hebben hier last van, waardoor de veel mensen op zoek gaan naar het antwoord op deze vraag. Dit antwoord heb je gelukkig in dit artikel reeds gevonden.
 • Mieren houden zich op meerdere plekken in de keuken op. Heb je last van mieren onder het keukenblok? Heb je last van mieren achter een keukenkast? Heb je last van mieren op je aanrecht? Of heb je last van kleine miertjes in je keuken? Het maakt niet zozeer uit waar de mieren zich bevinden of om wat voor mieren het gaat. Nee, het is simpelweg een feit dat de mieren zich op meerdere plekken in je keuken op kunnen houden.

Lees ook ons artikel ‘Wat te doen tegen vliegende mieren?

Waar bevinden de mieren zich in je keuken?

Wat te doen tegen mieren in de keuken? Het antwoord op deze vraag hebben wij je reeds gegeven. Waar wij je ook al op hebben gewezen, is op de plekken waar de mieren zich bevinden. Je kunt simpelweg op meerdere plekken in je keuken last krijgen van de vervelende mieren. De meest voorkomende plekken bespreken we graag hieronder in het kort.

Mieren op aanrecht bestrijden

Wat te doen tegen mieren op aanrecht? Je kunt hier het beste de hierboven genoemde hulpmiddelen voor gebruiken. Daarnaast is het ontzettend belangrijk om je aanrechtblad goed schoon te houden. Zoals eerder in dit artikel al aangegeven, komen mieren immers op voedselresten af. Houd daarom je aanrechtblad keurig schoon.

Verder is het verstandig om de overige mieren in de keuken tips op te volgen. Die tips geven wij je graag verderop in dit artikel!

Kleine miertjes in keuken

Heb je op dit moment last van kleine miertjes in je keuken? Dan ben je zeker niet de enige die hier last van heeft. De nodige huishoudens krijgen namelijk te maken met kleine miertjes in de keuken.

De kleine miertjes in je keuken herken je vrij snel:

 • Grootte: Kleine mieren zijn, zoals de naam al doet vermoeden, erg klein. Ze zijn meestal slechts enkele millimeters lang. Hun kleine formaat is een onderscheidend kenmerk.
 • Kleur: Kleine mieren kunnen verschillende kleuren hebben, maar veel voorkomende soorten zijn zwart, bruin of donkerbruin. Ze hebben meestal een egaal gekleurde lichaam.
 • Lichaamsvorm: Deze mieren hebben een duidelijke lichaamsvorm met een gesegmenteerd lichaam bestaande uit kop, borststuk en achterlijf. Ze hebben meestal zichtbare antennes.
 • Antennes: Mieren hebben meestal gebogen antennes. Bij kleine mieren zijn de antennes relatief kort in vergelijking met hun lichaamsgrootte.
 • Gedrag: Een veelvoorkomend gedragskenmerk van kleine mieren is hun neiging om in een georganiseerde rij, een “mierenstraat”, te lopen terwijl ze op zoek zijn naar voedsel. Deze rij kan je vaak zien langs aanrechtbladen, vloeren en muren.
 • Zoektocht naar voedsel: Kleine mieren zijn vooral op zoek naar voedsel. Als je kleine mieren in de keuken hebt, zullen ze vaak rond voedselbronnen zoals suiker, honing, broodkruimels en andere zoete of vette etenswaren te vinden zijn.
 • Nesten: Hoewel kleine mieren vaak hun nesten buitenshuis hebben, kunnen ze binnenshuis nestelen in vochtige, donkere ruimtes zoals achter kasten, in muurscheuren of in kruipruimtes. Als je het nest vindt, kun je meestal het mierennest herkennen aan de aanwezigheid van mierenlarven en poppen.

Mieren achter keukenkast

Heb je last van mieren achter een keukenkast? Dat is erg onhandig, aangezien je niet al te makkelijk achter de keukenkast komt. De oorzaak van mieren in de keuken is in veel gevallen voedselresten. Dat is hoogstwaarschijnlijk ook het geval als het om mieren achter een keukenkast gaat.

Gelukkig kun je hier alsnog het nodige tegen doen, zoals uit de volgende punten blijkt:

 • Identificeer het mierennest: Probeer te achterhalen waar het mierennest zich bevindt. Dit kan achter de keukenkasten zijn, maar het kan ook in de muur, onder de vloer of in andere verborgen ruimtes zijn.
 • Reinig grondig: Verwijder alle voedselresten, kruimels en gemorste vloeistoffen van de keukenkasten en het aanrecht. Dit zal de mieren de reden ontnemen om naar de keuken te komen.
 • Gebruik mierenlokdozen: Plaats mierenlokdozen in de buurt van de keukenkasten. Deze lokdozen bevatten gif dat door de mieren naar het nest wordt gebracht, waardoor de kolonie kan worden uitgeroeid.
 • Natuurlijke afweermiddelen: Overweeg natuurlijke afweermiddelen zoals citroensap, azijn, koffiedik of gemalen kaneel rond de keukenkasten te strooien, omdat mieren een hekel hebben aan deze geuren.
 • Dicht toegangspunten af: Sluit eventuele openingen, kieren en scheuren rond de keukenkasten af waarlangs de mieren je huis binnenkomen. Gebruik kit of afdichtingsmiddelen om deze gebieden af te sluiten.
 • Verwijder kastplinten: Als je vermoedt dat het mierennest zich achter de keukenkasten bevindt, kun je overwegen om de kastplinten te verwijderen om toegang tot het nest te krijgen. Zorg ervoor dat je dit voorzichtig doet om geen schade aan de kasten te veroorzaken.
 • Professionele ongediertebestrijding: Als de mierenplaag aanhoudt en je niet in staat bent om deze zelf effectief te bestrijden, overweeg dan om professionele ongediertebestrijding in te schakelen. Een professionele bestrijder kan het mierennest vinden en verwijderen, zelfs als het zich achter de kasten bevindt.
 • Voorkom herhaling: Nadat de mieren zijn verdwenen, blijf je de keuken schoonhouden en voedsel veilig opbergen. Blijf ook letten op mogelijke toegangspunten voor mieren en zorg ervoor dat deze worden afgesloten.
Ook interessant:  Wat te doen tegen verstopte wc?

Mieren in keukenkastjes bestrijden

De vraag wat te doen tegen mieren in de keuken is in veel gevallen een relevante vraag. Dit komt onder meer doordat de mieren zich op meerdere plekken in je keuken op kunnen houden, waaronder in je keukenkastjes. Dat is uiteraard iets waar je helemaal niet op zit te wachten.

Waarom niet? Omdat het vrij lastig kan zijn om mieren in je keukenkastjes te bestrijden. Bovendien is het verschrikkelijk om te weten dat de mieren in je keukenkastjes over bijvoorbeeld voedselresten en servies heen kruipen. Niet wenselijk en absoluut niet fijn.

Wat te doen tegen mieren in de keuken, als deze zich in je keukenkastjes bevinden? Simpel: de eerder genoemde hulpmiddelen gebruiken. Ook is het verstandig om de overige mieren in de keuken tips op te volgen. De beste mieren in de keuken tips vind je hieronder

Wat te doen tegen mieren in de keuken? De beste mieren in de keuken tips!

Wat te doen tegen mieren in de keuken De beste mieren in de keuken tips!

Wat te doen tegen mieren in de keuken? Wat te doen tegen mieren op het aanrecht? En wat te doen tegen mieren die zich in of achter keukenkastjes bevinden? Vrij veel Nederlandse huishoudens hebben last van mieren in de keuken. Dit komt onder meer doordat mieren maar al te graag naar een keuken toe trekken. De reden daarvoor is onder meer in de voedselbronnen te vinden.

Gelukkig kun je de vorming van mieren in de keuken voorkomen. Want, zoals altijd geldt het volgende: voorkomen is beter dan genezen. Hoe je de aanwezigheid van mieren in je keuken kunt voorkomen? Dat doe je door de onderstaande mieren in de keuken tips op te volgen.

Wat te doen tegen mieren in de keuken tip 1: maak je keuken regelmatig goed schoon

Het mag duidelijk zijn: mieren komen graag op vieze plekken af. Ze zijn gek op restjes van voedsel en trekken daarom graag naar een keuken toe. Het is mede hierom ontzettend belangrijk om je keuken goed schoon te houden.

Dit is overigens ook om andere redenen belangrijk te noemen. Door je keuken goed schoon te houden, geniet je in je keuken namelijk sowieso van de gewenste hygiëne. En daardoor geniet je van meer wooncomfort en woonplezier.

Enfin, hoe kun je je keuken goed schoonhouden? Dat doe je door onder meer deze tips goed op te volgen:

 • Maak dagelijks je keuken schoon. Het advies is om elke avond een vochtige doek over je keuken heen te halen. Je veegt hiermee direct de restjes van voedsel weg, waardoor de mieren minder graag/snel naar je keuken toe trekken.
 • Hou je keukenkastjes goed schoon. Je moet niet alleen je pijlen op het aanrechtblad richten, maar ook op de keukenkastjes. Je kunt immers ook last krijgen van mieren in of achter de keukenkastjes.

Verder raden wij je graag aan om een goede allesreiniger te gebruiken. Een allesreiniger beschikt over een bepaalde geur waar mieren in het algemeen niet gek op zijn. Overweeg daarom direct de aanschaf van deze allesreinigers:

[content-egg-block template=offers_list groups=”12,13,14″]

Wat te doen tegen mieren in de keuken tip 2: stofzuig je keuken goed

Je hebt niet alleen met het aanrechtblad en de keukenkastjes te maken, maar ook met de vloer. Ligt er op de vloer in je keuken allemaal rotzooi? Dan is dat ook iets waar mieren maar al te graag op afkomen. Wij adviseren je daarom om de vloer van je woning ook goed schoon te houden.

Hoe je dat doet? Daar heb je zowel een goede stofzuiger als een goede dweil voor nodig. Met de stofzuiger zuig je de grotere voedselrestjes op, waarna je met de dweil de rest van het werk doet. Uiteraard is dit iets waar je enige tijd aan moet besteden. Ons advies is om dat écht te doen.

Wat te doen tegen mieren in de keuken tip 3: dicht kieren en naden in je keuken

Wat te doen tegen mieren in de keuken? Het kan geen kwaad om af en toe de kieren en naden in je keuken te checken. Merk je deze kieren en naden op? Dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te dichten.

Waarom? Omdat je hiermee voorkomt dat je mieren makkelijk je keuken(kastjes) in kunnen komen. Uiteraard gaat deze tip hand in hand met de bovengenoemde tip. Door je keuken goed schoon te houden, voorkom je sowieso al dat de mieren naar je keuken toe trekken. Door dan ook nog eens de kieren en naden goed af te dichten, heb je al helemaal geen last meer van mieren in je keuken. Dat klinkt interessant, niet waar?

Wat te doen tegen mieren in de keuken tip 4: bewaar voedsel luchtdicht

Mieren zijn onwijs gek op voedsel. Het antwoord op de vraag wat te doen tegen mieren in de keuken is dan ook eenvoudig: zorg dat mieren geen toegang tot voedsel in je keuken hebben. Dit doe je enerzijds dus door je keuken goed schoon te houden. En dit doe je anderzijds door het voedsel in je keuken luchtdicht te bewaren. Daarvoor kun je bijvoorbeeld de volgende voorraadbussen gebruiken:

[content-egg-block template=offers_list groups=”15,16,17″]

Met de beste voorraadbussen geniet je gewoonweg van een paar belangrijke voordelen:

 • Bescherming tegen mieren en ander ongedierte: Het opbergen van voedsel in luchtdichte voorraadbussen voorkomt dat mieren en ander ongedierte toegang krijgen tot je voorraad. Mieren zijn op zoek naar voedselbronnen, en als je voedsel goed afsluit, hebben ze geen kans om binnen te komen.
 • Versheid behouden: Luchtdichte voorraadbussen helpen de versheid van voedsel te behouden door lucht en vocht buiten te houden. Dit is vooral belangrijk voor droge producten zoals granen, meel, suiker en rijst.
 • Ruimtebesparing: Voorraadbussen zijn ontworpen om efficiënt in kasten en opslagruimtes te passen, waardoor je meer ruimte hebt in je keukenkasten.
 • Organisatie: Door voedsel in voorraadbussen op te bergen, kun je je voorraad georganiseerd houden en gemakkelijk zien welke producten je hebt.
 • Voorkomen van voedselverspilling: Door voedsel in luchtdichte containers te bewaren, voorkom je dat voedsel bederft of wordt aangetast door insecten, wat kan leiden tot minder voedselverspilling.
 • Makkelijk schoon te maken: Voorraadbussen zijn meestal gemaakt van materialen die gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt, zoals plastic of glas. Dit maakt het schoonmaken van je voorraad gemakkelijker en hygiënischer.
 • Minder geurverspreiding: Sommige voedingsmiddelen, zoals kruiden en specerijen, kunnen sterke geuren afgeven. Luchtdichte voorraadbussen helpen deze geuren binnen te houden en verminderen de kans op kruisbesmetting van geuren tussen verschillende voedingsmiddelen.
 • Langer houdbaar voedsel: Door voedsel in luchtdichte containers te bewaren, kan het langer vers blijven, wat betekent dat je minder vaak nieuwe voorraden hoeft aan te schaffen.

Wat te doen tegen mieren in de keuken tip 5: repareer lekkages

Wat te doen tegen mieren in de keuken? Verder kijken dan je neus lang is. Deze tip is niet lullig bedoeld, maar we bedoelen hiermee dat je soms iets verder naar de mogelijke oorzaak van mieren in de keuken moet kijken. Je kunt in je keuken namelijk ook last van een lekkage hebben. Aangezien mieren graag op vocht afkomen, kan dat dé oorzaak van mieren in de keuken zijn.

Het is dus verstandig om af en toe je keuken even goed te checken op een mogelijke lekkage. Kom je zo’n lekkage tegen? Dan zou je idealiter zo snel mogelijk in actie moeten komen. Dit doe je idealiter door een loodgieter of andere specialist in te schakelen.

Wat te doen tegen mieren in de keuken tip 6: schaf een goede prullenbak aan

Zoals je ongetwijfeld weet, komen mieren op voedselresten af. Om die reden is de aanschaf van een goede prullenbak ook een aanrader. In zo’n prullenbak kun je op de juiste manier alle voedselresten bewaren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende prullenbakken:

[content-egg-block template=offers_list groups=”18,19,20″]

Wat te doen tegen mieren in de keuken tip 7: neem het serieus

Wat te doen tegen mieren in de keuken? Vooral de mierenplaag in je keuken zo serieus mogelijk nemen. Je moet de mieren in je keuken snel bestrijden. En vervolgens moet je de mieren uit je keuken zien te houden. Dat doe je vooral door bovenstaande mieren in de keuken tips op te volgen!