Heb je last van een mierenplaag in huis of in je tuin? Kom direct in actie. Wat te doen tegen mierenplaag lees je in dit artikel. Wij voorzien je van de beste tips, de beste hulpmiddelen en van alle relevante informatie. Het belangrijkste is in ieder geval dat je nú in actie komt. Als je niks tegen een mierenplaag doet, ga je hier alleen maar meer en meer last van krijgen.
Wat te doen tegen mierenplaag? Dit heb je nodig!
Wil je wat doen tegen de vervelende mierenplaag? Ongeacht waar je precies last van deze mierenplaag hebt, is het belangrijk om in actie te komen. Het is hierbij ook van belang om de juiste bestrijdingsmiddelen te gebruiken.
Ons advies: gebruik nooit chemische middelen tegen een mierenplaag. Deze middelen roeien de mieren absoluut uit, maar richten ook schade in je tuin aan. Denk hierbij aan schade aan de bodem, aan de planten en aan andere dieren. In plaats van chemische middelen moet je daarom voor één van onderstaande middelen kiezen.
Middel 1: mierenlokdozen
Ongeacht waar je last van een mierenplaag hebt, heb je mierenlokdozen nodig. Het antwoord op de vraag wat te doen tegen mierenplaag is in principe altijd ‘een mierenlokdoos’. Of beter gezegd: meerdere mierenlokdozen. Als het om een echt grote mierenplaag gaat, kun je probleemloos meerdere mierenlokdozen gebruiken.
De werking hiervan is zeer eenvoudig. Zet de mierenlokdoos neer en wacht geduldig af totdat de mieren naar de mierenlokdoos komen. In de doos zit bepaald aas waar de mieren maar al te graag op afkomen. Als zij eenmaal in de mierenlokdoos zitten, hebben ze hier direct spijt van. De mieren kunnen hier namelijk niet meer uit en het lokaas werkt als vergif. Je maakt dus heel snel korte metten met de vervelende mierenplaag in huis.
Kun je mierenlokdozen ook buiten gebruiken? Ja, zeker. Als je in je tuin last van een extreme mierenplaag hebt, kun je ook prima kiezen voor mierenlokdozen. Wij raden je de volgende varianten van harte aan:
[content-egg-block template=offers_list groups=”1,2,3″]
Waar moet je de mierenlokdozen precies neerzetten? Uiteraard in de buurt van de mierenplaag. Het beste dat je even kunt doen, is checken wat de looproute van de mieren is. Mieren leggen namelijk altijd dezelfde route af. Zet juist langs die route de mierenlokdozen; daarmee geniet je van de best mogelijke werking én bestrijding.
Middel 2: mierenpoeder
Wat te doen tegen mierenplaag? Mierenpoeder bij/over het mierennest heen strooien. Dit mierenpoeder is een uiterst efficiënt hulpmiddel tegen een mierenplaag, mede doordat het poeder uiterst giftig is voor de mieren. Voordat je het doorhebt, heb je helemaal geen last meer van de vervelende mierenplaag.
Wij raden je onderstaande soorten mierenpoeder aan. Deze soorten mierenpoeder worden goed beoordeeld en zijn bewezen effectief tegen een mierenplaag:
[content-egg-block template=offers_list groups=”4,5,6″]
Middel 3: mierenspray
Wil je – om welke reden dan ook – liever geen gebruik van mierenpoeder maken? Overweeg dan om gebruik van mierenspray te maken. De werking hiervan is min of meer gelijk aan mierenpoeder, maar je gebruikt mierenspray op een net iets andere manier.
Zo is het mogelijk om mierenspray op een oppervlakte te sprayen. Naar dat oppervlakte komen de mieren vervolgens niet meer, aangezien ze niet gek zijn op de vervelende geur van de mierenspray. Dit is dus ideaal als je last van een mierenplaag in huis hebt. Je voorkomt hiermee dat de mieren bijvoorbeeld op je aanrechtblad kruipen. Of dat de mieren op de eettafel lopen. Gebruik hiervoor de volgende soorten mierenspray:
[content-egg-block template=offers_list groups=”7,8,9″]
Middel 4: geurblokjes
Wat te doen tegen mierenplaag? Als je last van een mierenplaag in huis hebt, is het verstandig om geurblokjes in je woning neer te leggen. Idealiter gaat het om lavendel geurblokjes. Deze blokjes hebben een zeer vervelende geur; althans, dat vinden de mieren. De mieren blijven hierdoor op een flinke afstand van deze geurblokjes.
Kun je met geurblokjes een mierenplaag écht bestrijden? Nee, dat is niet het geval. Je kunt wel voorkomen dat de mieren naar een bepaalde plek in je woning toe trekken. Net zoals dat je dit met mierenspray kunt doen dus. Overweeg daarom eens de volgende soorten lavendel geurblokjes:
[content-egg-block template=offers_list groups=”10,11″]
Middel 5: professionele hulp
Wat te doen tegen mierenplaag? Stel je jezelf deze vraag al geruime tijd? En lukt het je maar niet om wat te doen tegen mierenplaag? Dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dit zou je eigenlijk in twee situaties sowieso moeten doen:
- Als het om een zeer grootschalige mierenplaag gaat. Zit echt je hele tuin of huis vol met mieren? Dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Met de bovenstaande middelen ga je het namelijk niet redden tegen zo’n grote mierenkolonie.
- Als het om een hardnekkige mierenplaag gaat. Het is ook goed mogelijk dat de mierenplaag zeer hardnekkig is. De mieren zijn in dat geval lastig uit te roeien óf de mieren komen snel weer terug naar je tuin of huis. Ook in zo’n geval heb je professionele hulp nodig.
Wat een professionele ongediertebestrijder precies kan doen tegen een mierenplaag? Allereerst gaat de specialist op zoek naar het mierennest. Dat is immers de bakenmat van de gehele mierenplaag waar je last van hebt. Ten tweede gaat de specialist op zoek naar de meest geschikte oplossing. Wat deze oplossing is, hangt van de situatie en de ernst van de mierenplaag af.
Vervolgens komt de ongediertebestrijder op de juiste manier in actie. Hierbij richt de specialist zich op het bestrijden van de mierenplaag, maar ook op het voorkomen van de mierenplaag. Het is immers niet wenselijk dat je binnen mum van tijd wéér last van een mierenplaag in huis of tuin hebt.
Is het verstandig om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen? Ja, dat is het in bovenstaande situaties zeker. Is het altijd nodig om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen? Nee, dat is niet het geval. Je kunt met bovenstaande middelen ook zelf prima iets doen tegen de mierenplaag.
Wat verstaan we precies onder een mierenplaag?
Een mierenplaag verwijst naar een situatie waarin er een overmatige populatie mieren in een bepaald gebied of locatie is, en deze mieren overlast veroorzaken voor mensen, dieren of gewassen. Mieren zijn sociale insecten die in kolonies leven en voedselbronnen zoeken. Wanneer de omstandigheden gunstig zijn, kunnen mierenkolonies snel groeien en uitbreiden, wat kan leiden tot een mierenplaag.
Met andere woorden:
- We spreken van een mierenplaag als het om een grote hoeveelheid mieren gaat
- We spreken van een mierenplaag als je oprecht last hebt van de aanwezigheid van mieren
- We spreken van een mierenplaag als de gevolgen van de mieren goed merkbaar, voelbaar of tastbaar zijn
Verschillende soorten mierenplagen
Wat te doen tegen mierenplaag? Het antwoord op deze vraag is niet altijd hetzelfde. Dit komt vooral doordat er veel soorten mierenplagen bestaan. Zo kun je last hebben van een mierenplaag in huis, van een mierenplaag tuin, van een mierenplaag in keuken en van een mierenplaag onder tegels. De verschillende soorten mierenplagen bespreken we graag hieronder.
Mierenplaag in huis
Heb je last van een mierenplaag in huis? Dan kun je ook last van verschillende soorten mierenplagen hebben:
- Mierenplaag in keuken. Mieren komen maar al te graag op voedselresten en voedselbronnen af. Als je last van een mierenplaag in je keuken hebt, komt dit dan ook doordat er waarschijnlijk voedselresten aanwezig zijn. Of doordat de mieren makkelijk toegang hebben tot de voedselbronnen in je woning.
- Mierenplaag in de eetruimte. Heb je last van een mierenplaag in huis? Dan is het goed mogelijk dat je de mieren in je eetruimte opmerkt. Ook dit heeft met bovengenoemd punt te maken: mieren trekken graag naar voedsel toe. Als je voedselresten of voedselbronnen in de eetruimte hebt liggen, trekt dit vanzelf mieren aan.
Mierenplaag in tuin
Wat te doen tegen mierenplaag in je tuin? Dat is ook een veelgestelde vraag. Mieren bevinden zich immers in de open buitenlucht en de kans is hierdoor erg groot dat je vanzelf last krijgt van mieren in je tuin. Je kunt ook op meerdere manieren last hebben van een mierenplaag buiten:
- Mierenplaag in gazon. Zie je plots gele of kale plekken in het gazon? Of merk je op dat je gazon deels begint te verzakken? Dit kan komen door een mierenplaag in gazon. De mieren tasten het gras aan en zorgen voor een gangenstelsel onder het gazon. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben.
- Mierenplaag onder tegels. Het is ook goed mogelijk dat je last krijgt van een mierenplaag onder tegels. Dat merk je onder meer aan de scheefliggende tegels, aan veel mieren tussen de tegels en aan andere vormen van overlast. Wat te doen tegen mierenplaag onder tegels? Ook daar heb je bovenstaande middelen voor nodig.
- Mierenplaag terras. Heb je last van een mierenplaag terras? De oorzaak daarvan is in veel gevallen hetzelfde: op het terras liggen voedselresten. De mieren komen daar maar al te graag op af, waardoor je snel last krijgt van de mierenplaag terras. Wat te doen tegen mierenplaag terras? Ook daar heb je de bovenstaande middelen voor nodig.
Vliegende mierenplaag
Je kunt ook nog last hebben van een vliegende mierenplaag. In dat geval heb je dus last van een plaag van vliegende mieren. De vraag wat te doen tegen vliegende mieren is in dat geval een actuele vraag. Voor een vliegende mieren plaag kun je eveneens bovenstaande hulpmiddelen gebruiken.
Rode mieren plaag
Wat te doen tegen een rode mieren plaag? Ook dat is een veelgestelde vraag, aangezien rode mieren meer en meer in ons land lijken voor te komen. In ons artikel wat te doen tegen rode mieren vertellen we exact wat je tegen een rode mieren plaag kunt doen.
Wat is de oorzaak van een mierenplaag?
Waarom is de vraag wat te doen tegen mierenplaag zo actueel? Dat heeft vooral met de overlast van een mierenplaag te maken. Als je in of buiten je huis last van een mierenplaag hebt, is dit van grote invloed op je gehele leven. Je zou daarom echt wat moeten doen tegen de mierenplaag.
Het is echter ook belangrijk om naar de oorzaak van een mierenplaag te kijken. Hoe komt het nou dat je last van een mierenplaag hebt? Het antwoord op deze vraag is veelal in een combinatie van onderstaande factoren te vinden:
- Voedselresten en/of voedselbronnen. Als mieren ergens gek op zijn, is het wel op voedsel. Zij voeden zich met allerlei soorten voedsel. Ze zijn daarvoor continu op zoek naar voedselresten en/of voedselbronnen. Dit is dan ook oorzaak nummer 1 van een mierenplaag, zowel binnen als buiten.
- Vocht. Mieren zijn niet alleen op zoek naar voedsel, maar ook op zoek naar vocht. Mieren hebben simpelweg water nodig om te kunnen overleven. Zij trekken daarom graag naar vochtige plekken en stilstaand water toe.
- Weersomstandigheden. Ook weersomstandigheden spelen een belangrijke rol bij het vormen van een mierenplaag. Met name als het extreem droog en warm is, gaan mieren op zoek naar voedsel en vocht. Het is in dat geval vrij logisch dat mieren zich een woning binnendringen.
- Organisch afval. Mieren zijn niet alleen gek op voedsel en vocht, maar ook op organisch afval. Heb je bijvoorbeeld veel organisch afval in je tuin liggen? Dan krijg je waarschijnlijk al snel last van een mierenplaag in je tuin.
- Pure pech. De oorzaak van een mierenplaag hoeft niet altijd een duidelijke reden te hebben. Je kunt ook gewoon last van pure pech hebben. Uiteraard is in dat geval de vraag wat te doen tegen mierenplaag ook van belang.
Met andere woorden: er is niet altijd één aanwijsbare reden voor een mierenplaag. In veel gevallen gaat het om een combinatie van oorzaken. Wat wij wel met zekerheid kunnen stellen, is dat je een mierenplaag deels kunt voorkomen. Hoe je dat kunt doen? Aan het einde van dit artikel hebben wij hiervoor de beste tips verzameld. Volg die tips goed op en voorkom daarmee grotendeels de aanwezigheid van een mierenplaag binnen en buiten.
Wat zijn de gevolgen van een mierenplaag?
Is het nou écht belangrijk om de vraag wat te doen tegen mierenplaag te stellen? Ja, dat is inderdaad het geval. Een mierenplaag kan namelijk verstrekkende gevolgen met zich mee brengen. Dit zijn de belangrijkste gevolgen van een mierenplaag:
- Bedorven voedsel. Zoals duidelijk mag zijn, komen mieren graag af op voedselresten en voedselbronnen. Bevinden de mieren zich op of rondom de voedselbronnen bijvoorbeeld in je keuken? Dan krijg je met bedorven voedsel te maken. Ze besmetten het voedsel simpelweg, waardoor je het niet meer zou moeten eten. Het voedsel komt door de mieren vol met bacteriën te zitten.
- Schade in huis. Heb je last van een mierenplaag in huis? Dan kun je zelfs last krijgen van schade in huis. Zo kunnen mieren structurele schade aan bijvoorbeeld houten onderdelen aanbrengen. Dit kan een grote kostenpost met zich mee brengen, ondanks dat mieren dus zo klein zijn.
- Problemen met de hygiëne. Wat te doen tegen mierenplaag? Zo snel mogelijk in actie komen, aangezien de aanwezigheid van mieren absoluut niet hygiënisch is. Als je niks tegen een mierenplaag doet, krijg je vanzelf problemen met de hygiëne in je woning. Dit is uiteraard ook het geval als je last hebt van een mierenplaag in je tuin.
- Schade aan planten of gazon. Heb je last van een mierenplaag buiten? Dan kun je last krijgen van schade aan de planten en/of het gazon. Mieren knagen namelijk aan de wortels van planten en de grassprietjes. Als je niks tegen een mierenplaag in je tuin doet, gaat dit dus oprecht ten koste van de uitstraling van je tuin.
- Vorming van stress. Door een mierenplaag kun je ook last van stress krijgen. Heb je bijvoorbeeld last van een mierenplaag in je woning? Dan slaap je mogelijk heel slecht, heb je angstige gevoelens en vraag je je af wat je in hemelsnaam kunt doen tegen de mierenplaag. In zo’n situatie is het vrij logisch dat je last van stress krijgt. Dát kan vervolgens van grote invloed op je gehele leven en gemoedstoestand zijn.
Mierenplaag bestrijden: wat je verder moet weten
Wil je graag de mierenplaag bestrijden? Ongeacht waar je precies last van de mierenplaag hebt, is het zaak om zo snel mogelijk in actie te komen. Dat is echter niet het enige dat je moet weten over een mierenplaag bestrijden.
Gebruik nooit chemische middelen
Wat te doen tegen mierenplaag? Nóóit chemische middelen gebruiken. Dit lijkt een interessante optie te zijn, maar dat is allerminst het geval. Met chemische middelen roei je zeker de mieren snel uit, maar je krijgt ook met gevolgschade te maken.
Chemische middelen zijn namelijk schadelijk voor mens, natuur en dier. Gebruik daarom nooit chemische middelen om wat te doen tegen mierenplaag. Wat je dan wél moet doen? Voor één of meerdere van bovenstaande hulpmiddelen kiezen. Met die middelen ga je op een duurzame manier de mierenplaag tegen.
Neem de mierenplaag serieus
De vraag wat te doen tegen mierenplaag is een zeer relevante vraag. Als je last van een mierenplaag hebt, brengt dit immers grote gevolgen met zich mee. Het is daarom belangrijk om de mierenplaag serieus te nemen:
- Merk je de mierenplaag binnen of buiten op? Kom dan zo snel mogelijk in actie. Des te langer je wacht met de mierenplaag bestrijden, des te groter de impact op je woning/tuin en leven is.
- Schaf direct de juiste middelen aan. Als je last van een mierenplaag hebt, is het zaak om direct de juiste middelen aan te schaffen. Met de juiste middelen maak je immers snel korte metten met de mierenplaag.
Accepteer de aanwezigheid van een paar mieren
Ben je nogal hysterisch over de aanwezigheid van een paar mieren in je tuin? Dat is nergens voor nodig. Mieren spelen namelijk een belangrijke rol in het ecologische systeem. Je moet daarom nooit alle mieren in je tuin uitroeien.
Komen de mieren je woning binnen? Dan is het wel alle hens aan dek. Mieren horen simpelweg niet in je woning thuis. Bovendien zijn mieren in huis van grote invloed op je algehele leven, gemoedstoestand en het hygiënelevel in je woning.
Kijk goed naar het soort mier
Wist je dat er veel soorten mieren in ons land bestaan? Zo kun je last krijgen van een rode mieren plaag, maar ook van een zwarte mieren plaag. En uiteraard kun je ook last krijgen van een vliegende mieren plaag. Voordat je wat kunt doen tegen een mierenplaag, is het belangrijk om goed naar het soort mier te kijken.
Wat te doen tegen mierenplaag? Volg deze tips op!
Wat te doen tegen mierenplaag? Voorkomen is altijd beter dan genezen. Je doet er daarom verstandig aan om de vorming van een mierenplaag zoveel mogelijk te voorkomen. Dat doe je onder meer door onderstaande wat te doen tegen mierenplaag tips op te volgen. Met deze tips voorkom je simpelweg de aanwezigheid van veel mieren in je woning en/of tuin.
Wat te doen tegen mierenplaag tip 1: hou je tuin goed schoon
Wat te doen tegen mierenplaag in je tuin? Als je een mierenplaag in je tuin wilt voorkomen, is het belangrijk om je tuin goed op te ruimen. Je moet je hierbij eigenlijk op twee verschillende zaken richten:
- Houd je tuin vrij van voedselresten. De kans is vrij groot dat er op dit moment voedselresten in je tuin liggen. Kijk maar eens naar je terras; als je je tuintafel afneemt, is het goed mogelijk dat je voedselresten op de grond veegt. Tevens is het goed mogelijk dat er voedselresten bij, naast of onder je kliko leggen. Ongeacht waar de voedselresten op dit moment liggen, moet je in de toekomst je tuin geheel vrij van voedselresten houden.
- Houd je tuin vrij van organisch afval. Mieren komen niet alleen op voedselresten af, maar ook op organisch afval. Je zou daarom je tuin ook vrij moeten houden van dode bladeren en takken. Dit kost je uiteraard enige tijd en moeite, maar is zeer zeker de moeite waard. Wil je dit zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken? Kies dan voor één van de volgende soorten bladharken:
[content-egg-block template=offers_list groups=”12,13,14″]
Wat te doen tegen mierenplaag tip 2: voorkom vocht in je tuin
Het is ook belangrijk om vocht zoveel mogelijk in je tuin te voorkomen. Regent het? Dan kun je hier uiteraard niks aan doen. Wat je wel kunt doen, is ervoor zorgen dat al het regenwater in je tuin goed afgevoerd wordt. Dat doe je bijvoorbeeld door begroeiing en gazon in je tuin aan te brengen. Heb je een tuin vol met tegels? Kies dan voor een ander tuinontwerp. In een tuin vol met tegels heeft het water simpelweg geen mogelijkheid om te verdwijnen. Die mogelijkheid moet regenwater juist wel altijd hebben.
Verder is het belangrijk om stilstaand water in je tuin te voorkomen. Heb je bijvoorbeeld een waterornament of ander ornament in je tuin staan? Voorkom dan dat het water in dit ornament stil blijft liggen. Stilstaand water is namelijk erg geliefd bij mieren.
Tevens is het belangrijk om lekkages in je tuin snel op te sporen. Heb je last van een lekkage bij de regenpijp of een overkapping? Dan is dat ook ideaal voor mieren. Zij komen graag op dit vocht af, waardoor je door een lekkage last van een mierenplaag kunt krijgen.
Met andere woorden: richt je pijlen op vocht in water. Probeer de aanwezigheid van vocht in je tuin te voorkomen. Merk je wel vocht in je tuin op? Dan moet je echt zo snel mogelijk in actie komen.
Wat te doen tegen mierenplaag tip 3: houd je woning goed schoon
Wat te doen tegen mierenplaag binnen? Om de mierenplaag in je huis te voorkomen, is het gewoonweg erg belangrijk om je woning goed schoon te houden. Dat doe je met onderstaande tips:
- Stofzuig je woning regelmatig. Zonder dat je het wellicht doorhebt, blijft er veel voedsel op de vloer in je woning achter. Dat voorkom je door je woning goed te stofzuigen. Doe dit met enige regelmaat, zodat je voorkomt dat mieren graag naar je woning toe komen. Daarmee voorkom je dus in principe een mierenplaag binnen.
- Hou je keuken goed schoon. Het is ook ontzettend belangrijk om je keuken goed schoon te houden. Heb je last van een mierenplaag in de keuken? Dan is de oorzaak hiervan terug te vinden in de voedselresten in je keuken. Voorkom dus dat er voedselresten in je keuken achterblijven.
- Houd je woning heel goed schoon. Het is sowieso van belang om je woning goed schoon te houden. Dit kost enige tijd en moeite, maar besteed de tijd hier absoluut regelmatig aan. Daarvoor is het ook verstandig om een goede allesreiniger te gebruiken. Met bijvoorbeeld onderstaande allesreinigers hou je mieren, dankzij de geur, perfect op afstand:
[content-egg-block template=offers_list groups=”15,16,17″]
Wat te doen tegen mierenplaag tip 4: gooi afval goed weg
Waar komen mieren graag op af? Op voedselresten, op vocht en op afval. Met bovenstaande tips ga je onder meer de voedselresten en het vocht tegen. Wat dan nog overblijft, is het afval. In zowel je woning als je tuin moet je daarom het afval goed weggooien:
- Check goed of je het afval wel in de kliko gooit. Gooi je even snel wat voedselresten weg? Eén moment van onoplettendheid kan ervoor zorgen dat je het afval onverhoopt naast de kliko gooit. Juist dat is een ideale situatie voor mieren. Check daarom altijd goed of je het afval wel in de kliko gooit.
- Investeer in een goede prullenbak. Wij adviseren je ook om voor een goede prullenbak in huis te kiezen. Als je voor een goede prullenbak met deksel kiest, komen mieren veel minder snel op de voedselresten af. Dit komt onder meer doordat de prullenbak min of meer de geur van de voedselresten tegenhoudt. Overweeg daarom de aanschaf van een nieuwe prullenbak:
[content-egg-block template=offers_list groups=”18,19,20″]
Wat te doen tegen mierenplaag tip 5: investeer in voorraadbussen
Mieren komen dus maar al te graag op voedselresten af. Ze komen echter óók graag op voedselbronnen af. Laat je voedsel gewoon op het aanrechtblad liggen? Dan kun je er vrij zeker van zijn dat je snel last krijgt van een mierenplaag in de keuken. En dat je dit eten weg kunt gooien, aangezien de mieren het eten besmetten.
Om dit te voorkomen, is het verstandig om in voorraadbussen te investeren. Deze bussen stellen je in staat om al het voedsel eenvoudig, geordend en veilig op te bergen. Het voedsel blijft ook nog langere tijd vers, doordat de voorraadbussen volledig luchtdicht zijn. Met onder meer onderstaande voorraadbussen voorkom je een mierenplaag in de keuken:
[content-egg-block template=offers_list groups=”21,22,23″]
Wat te doen tegen mierenplaag? Onze conclusie
Wat te doen tegen mierenplaag? Kom snel in actie, ga op zoek naar de oorzaak van de mierenplaag en bestrijd de mieren op de juiste manier. Hoe je een mierenplaag moet bestrijden, hebben we reeds in dit artikel besproken.
Graag wijzen wij je ook op de bovenstaande wat te doen tegen mierenplaag tips. Met deze tips voorkom je simpelweg een mierenplaag in je woning danwel tuin. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus neem deze tips vooral serieus!
Hoi, welkom op mijn website! Op deze website deel ik mijn beste adviezen, tips en oplossingen tegen allerlei problemen. Alle problemen die ik op deze website bespreek, heb ik in het echte leven zelf opgelost. Deze kennis en ervaringen deel ik graag met je. Doe er je voordeel mee!