Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer?

Welke geluiden zijn zó irritant als een zoemende mug? Juist; vrij weinig. Het is onwijs irritant om in bed te liggen en continu muggen om je heen te horen. Deel je deze mening met ons? Dan wil je ongetwijfeld weten wat te doen tegen muggen in de slaapkamer. Nou, dat ga je in dit artikel lezen. Wij laten je kennismaken met de beste hulpmiddelen én voorzien je van de beste tips. Met deze tips maak je snel korte metten met de vervelende muggen in je slaapkamer.

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? Dit heb je nodig!

Weinig dingen zijn zo irritant als een mug. Dit heeft niet alleen met het zoemende geluid te maken, maar ook met de muggenbeten. Deze beten jeuken ernstig en kunnen ook een allergische reactie oproepen. Als je eenmaal een mug in je slaapkamer hoort, is in slaap vallen bovendien erg lastig. Hierdoor zijn muggen in de slaapkamer van invloed op je nachtrust. En daardoor zijn de muggen in je slaapkamer van invloed op je gehele leven en gemoedstoestand.

Voldoende reden dus om iets te doen tegen muggen in je slaapkamer. Daarvoor kun je uit meerdere middelen kiezen, waarover je hieronder alles leest. Neem de verschillende hulpmiddelen door én schaf de gewenste middelen direct aan.

Muggen verjagen in je slaapkamer? Dat doe je met onderstaande middelen!

Middel 1: muggenlamp slaapkamer

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? Zet een muggenlamp in je slaapkamer neer. Met de beste muggenlamp in je slaapkamer ga je de muggen op een effectieve manier tegen.

Goed om te weten: niet alle muggenlampen hebben een bewezen werking. Je zou daarom echt moeten kiezen voor een muggenlamp met een bewezen werking. Het gaat hierbij onder meer om de onderstaande beste muggenlampen voor in de slaapkamer:

[content-egg-block template=offers_list groups=”1,2″]

De werking van deze muggenlampen staat als een paal boven water. Althans; dat geldt voor deze varianten. Deze varianten hebben een bewezen werking en kunnen op veel positieve reviews rekenen. Dat komt onder meer door de ingebouwde UV verlichting. De muggen komen op deze verlichting af, waarna ze in de lamp gezogen worden. Als dát gebeurt, komen de muggen spoedig te overlijden.

Precies dat is wat je wilt, niet waar? Bijkomend voordeel is dat je de beste muggenlamp slaapkamer alleen maar op netstroom aan hoeft te sluiten. Nadat je dat hebt gedaan, heb je geen last meer van muggen in je slaapkamer. Klinkt dat als muziek in je oren? Schaf dan direct één van bovenstaande muggenlampen aan.

Middel 2: muggenstekker

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? Je kunt vrij eenvoudig de muggen verjagen uit je slaapkamer met een muggenstekker. Een goede muggenstekker gaat bijvoorbeeld 45 nachten lang mee, waardoor je hier geruime tijd geen omkijken naar.

Hoe een muggenstekker werkt? Nou, een muggenstekker geeft een bepaalde – vervelende – geur af. Op deze geur zijn de muggen alles behalve gek, waardoor ze op forse afstand van de muggenstekker blijven. Hang je deze muggenstekker in het stopcontact naast je bed op en geniet daarmee van een mugvrije slaapkamer.

[content-egg-block template=offers_list groups=”3,4,5″]

Is een muggenstekker dé oplossing tegen muggen in de slaapkamer? Daar kun je je vraagtekens bij zetten. Meerdere experts geven aan dat een muggenstekker niet werkt. Wij zijn van mening dat een muggenstekker zéker wel werkt. Dat komt onder meer door de vele positieve beoordelingen waar de muggenstekkers op kunnen rekenen.

Middel 3: hor

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? Als je deze vraag stelt, ben je eigenlijk al net te laat. Het is beter om de aanwezigheid van muggen in je slaapkamer op voorhand al te voorkomen. Dát krijg je voor elkaar met een hor.

Door een hor kun je ‘gewoon’ je slaapkamerraam openzetten. Nadat je dit hebt gedaan, houdt de hor de muggen buiten de deur. Je kunt zo’n raamhor bovendien erg eenvoudig ophangen. Nadat je dat hebt gedaan, heb je weinig tot geen last meer van muggen in je slaapkamer.

[content-egg-block template=offers_list groups=”6,7,8″]

Middel 4: geurblokjes of geurstokjes

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? Je kunt de muggen ook met geur verdrijven. Daarvoor kun je een muggenstekker gebruiken, maar je kunt ook voor geurblokjes of geurstokjes kiezen. Het is aan te raden om hierbij voor de lavendelgeur te kiezen.

Waarom specifiek voor lavendel? Omdat gebleken is dat muggen alles behalve gek zijn op deze geur. Mocht je last van muggen in je tuin hebben, zou je dus ook lavendelplanten in je tuin neer moeten zetten. De muggen verjagen uit je slaapkamer doe je met lavendel geurblokjes of geurstokjes:

[content-egg-block template=offers_list groups=”9,10″]

Middel 5: muggenspray

In je slaapkamer wil je twee dingen: geen last hebben van muggen én geen last krijgen van muggen. Je zou daarom de muggen uit je slaapkamer moeten houden en moeten voorkomen. Dat doe je onder meer met een goede muggenspray.

Dat wat voor de geurblokjes geldt, geldt ook voor de muggenspray. De spray heeft een geur waar muggen niet al te gek op zijn, terwijl jij deze spray amper tot niet ruikt.

Het enige dat je hoeft te doen, is deze muggenspray in je slaapkamer op te spuiten. De spray houdt de muggen vervolgens buiten de slaapkamer. Een goede optie, maar niet de beste optie volgens ons. Dat komt onder meer doordat je de muggenspray dus elke avond in je slaapkamer zou moeten spuiten. Niet ideaal, gezien het werk dat je hiervoor moet verrichten.

[content-egg-block template=offers_list groups=”11,12,13″]

Middel 6: ventilator

Heb je in je slaapkamer regelmatig last van muggen? Dan doe je er verstandig aan om een goede ventilator in je slaapkamer te plaatsen. Met deze ventilator creëer je een stevige luchtverplaatsing; daar zijn muggen absoluut niet gek op.

Wil je iets tegen de muggen in je tuin doen? Ook dan is het advies om voor een ventilator te kiezen. De muggen houden simpelweg niet van de lucht die hevig verplaatst wordt. Overweeg daarom om één van deze ventilators in je slaapkamer te zetten. Met deze ventilators geniet je ook nog van de gewenste verkoeling in je slaapkamer.

[content-egg-block template=offers_list groups=”14,15,16″]

Middel 7: elektrische vliegenmepper

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? Je moet dus je pijlen richten op het weghouden van de muggen uit je slaapkamer, maar je zou de muggen ook vakkundig uit moeten kunnen schakelen.

Idealiter gebruik je hier één van de natuurlijke middelen voor. Uit ervaring blijkt echter dat deze natuurlijke middelen niet altijd doen wat ze moeten doen. Gelukkig kun je altijd nog voor een elektrische vliegenmepper kiezen. Daarmee schakel je de vervelende muggen in je slaapkamer zonder enige moeite uit.

[content-egg-block template=offers_list groups=”17,18,19″]

Bestaat er een natuurlijk middel tegen muggen in slaapkamer?

Ja, er bestaat zeker een natuurlijk middel tegen muggen in slaapkamer. Dat middel hebben we reeds hierboven al besproken: lavendel. Muggen houden de gewoonweg niet van de doordringende geur van lavendel.

Ook interessant:  Wat te doen tegen fruitvliegjes in kliko?

Dit geldt overigens niet alleen voor lavendel. Nee, muggen houden ook niet van citroengras, rozemarijn, munt en kattenkruid. Toch raden wij je aan om specifiek voor lavendel te kiezen.

Met lavendel geniet je namelijk van meerdere voordelen:

 • Je slaapkamer gaat heerlijk ruiken. Daar waar muggen niet gek op de geur van lavendel zijn, zijn de meeste mensen wél gek op de geur van lavendel.
 • Je slaapt beter door lavendel. Uit onderzoek is gebleken dat je nog beter slaapt door lavendel. Hoe dit precies komt, durven wij niet te stellen. Wel weten wij dat je met lavendel voor een betere nachtrust zorgt.
 • Je houdt muggen buiten je slaapkamer. Met lavendel hou je dus de muggen perfect buiten je slaapkamer. Lavendel kun je bovendien prima combineren met andere middelen.

Bestaan er planten tegen muggen slaapkamer?

Ja, er bestaan ook nog planten tegen muggen slaapkamer. Overweeg om bijvoorbeeld de volgende soorten planten tegen muggen in je slaapkamer te zetten:

 • Citroengeranium (Citronella plant): Deze plant staat bekend om zijn sterke citroengeur, die muggen afstoot. Je kunt een citroengeranium in een pot kweken en deze in de slaapkamer plaatsen.
 • Lavendel: Lavendel heeft een heerlijke geur voor mensen, maar muggen houden er niet van. Je kunt lavendelplanten in de slaapkamer zetten of gedroogde lavendelbloemen in zakjes bij je bed hangen.
 • Rozemarijn: Rozemarijn heeft een kruidige geur die muggen kan afweren. Je kunt rozemarijnplanten in potten kweken en deze in de slaapkamer zetten.
 • Munt: Munt heeft een sterke geur die muggen kan afschrikken. Plant munt in potten en plaats deze in de slaapkamer. Je kunt ook muntblaadjes drogen en in zakjes doen om op te hangen.
 • Basilicum: Basilicum heeft een aangename geur en kan helpen om muggen op afstand te houden. Plaats basilicumplanten in de slaapkamer.
 • Citroenmelisse: Citroenmelisse heeft een citroengeur en kan muggen ontmoedigen. Het kweken van citroenmelisse in potten en het plaatsen ervan in de slaapkamer kan nuttig zijn.
 • Goudsbloem (Calendula): Goudsbloemen hebben een sterke geur die muggen kan afweren. Je kunt goudsbloemen kweken in potten en in de slaapkamer plaatsen.

Houd er rekening mee dat deze planten geen 100% garantie bieden om muggen volledig uit je slaapkamer te houden, vooral als er veel muggen in de omgeving zijn.

Waar komen muggen in je slaapkamer op af?

Waar komen muggen in je slaapkamer op af

Muggen voelen zich niet aangetrokken tot licht. Dat is een fabel dat veelvuldig de rondte doet, maar hier is géén wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Mede hierdoor bestaat er veel onduidelijkheid over een muggenlamp voor in de slaapkamer. Zo’n lamp werkt zeker wel, maar dat is niet volledig op wetenschappelijk bewijs gebaseerd.

Het is in ieder geval niet zo dat muggen specifiek op licht in een slaapkamer afkomen. Nee, ze komen juist op mensen af. Dit komt onder meer doordat mensen koolstofdioxide uitademen. Die stof wordt door muggen opgemerkt en trekt de muggen aan. Elke keer als jij ademt, trek je dus als het ware de muggen aan.

Dit wordt verder versterkt door je lichaamswarmte. Je lichaam straalt altijd een bepaalde warmte uit, waarvoor de muggen zich aangetrokken voelen. Het is hierom ook belangrijk om de temperatuur in je slaapkamer laag te houden. Daarmee voorkom je dat je lichaamstemperatuur stijgt.

Tevens komen muggen op de geur van het menselijk lichaam af. Dit heeft met de ‘normale’ geur van het lichaam te maken, maar ook met de zweetontwikkeling. Als je lichaam behoorlijk zweet, trekt dit vanzelf veel muggen aan. Dit punt gaat eigenlijk hand in hand met de hierboven besproken lichaamswarmte.

Je kleding speelt ook nog een belangrijke rol. Heb je een avondwandeling gelegd en leg je de kleding vervolgens in je slaapkamer neer? De kans bestaat dat er tijdens de avondwandeling één of meerdere muggen zich aan je kleding vastgeklampt hebben. Deze muggen breng je dus – geheel onopgemerkt – op deze manier je slaapkamer binnen.

Het belangrijkste is de koolstofdioxide. Dat is simpelweg hetgeen waar de muggen op afkomen. Komen muggen niet op licht af? Nee, dat klopt. Muggen komen in de basis niet op licht af.

Waarom wil je muggen uit je slaapkamer houden?

De vraag ‘wat te doen tegen muggen in de slaapkamer’ is zeer relevant. Dit heeft twee redenen:

 • Onwijs veel mensen hebben last van muggen in de slaapkamer. Er zijn maar weinig mensen die aangeven dat ze blij zijn met muggen in hun slaapkamer. Nee, verreweg de meeste mensen zitten absoluut niet te wachten op aanwezigheid van muggen in de slaapkamer.
 • Mensen hebben veel last van de muggen zelf. Het is ook een feit dat veel mensen veel overlast ervaren van de muggen. De muggen zijn simpelweg van grote invloed op het comfort, gemak en gevoel in een slaapkamer.

Dat heeft onder meer met de vervelende gevolgen van muggen in de slaapkamer te maken:

 • Het zoemende geluid. Het zoemende geluid is ongetwijfeld één van de ergste gevolgen van muggen in de slaapkamer. Je hoort continu het zoemende geluid, terwijl je de muggen in een donkere slaapkamer niet ziet. Dit brengt ergernis met zich mee én je kunt helemaal horendol van het geluid worden.
 • De beten. Heb je last van een muggenbeet? Dan merk je dit waarschijnlijk al snel aan een (klein) plakkaat op je huid. Je merkt dit hoogstwaarschijnlijk ook aan een vervelende jeuk. De jeuk is absoluut één van de vervelendste gevolgen van muggen in je slaapkamer. Je doet er daarom verstandig aan om er alles aan te doen om muggenbeten te voorkomen.
 • Mogelijke allergische reactie. Word je door een mug gebeten? Het is goed mogelijk dat je hier vervolgens een allergische reactie op/van krijgt. Met name als de mug een bacterie of ziekte met zich meebrengt, kun je hier behoorlijk heftig op reageren. Het is vanwege deze allergische reactie ook belangrijk om de muggen uit je slaapkamer te houden.
 • Irritatie en ergernis. Lig je de halve nacht wakker door vervelende muggen in je slaapkamer? Dan leidt dit ongetwijfeld tot de nodige irritatie en ergernissen. Dit kan uiteindelijk ook van grote invloed op je nachtrust zijn. Als je de halve nacht wakker ligt, kom je gewoonweg niet aan de aanbevolen 8 uur slaap per nacht. En dat komt volledig door de vele muggen in je slaapkamer.
 • Slechte nachtrust. Dor muggen in je slaapkamer ervaar je dus een (veel) slechtere nachtrust. Mogelijk onderschat je dit, maar dit kan echt van grote invloed op je gehele leven zijn. Zo kun je last krijgen van angstige gevoelens, van een lusteloos gevoel en van een algeheel ontevreden gevoel. Als je écht veel last van muggen in je slaapkamer hebt, zijn de psychische gevolgen hiervan niet te overzien. Ook hierom is de vraag wat te doen tegen muggen in de slaapkamer zo relevant.

Met andere woorden: muggen in je slaapkamer zijn van grote invloed. Op je nachtrust, op je algehele gemoedstoestand en op het geluk dat je in het leven ervaart. Ervaar je op dit moment weinig geluk door de muggen in je slaapkamer? Ga dan met het beste middel tegen muggen in de slaapkamer aan de slag. De beste middelen tegen muggen in de slaapkamer hebben we reeds hierboven besproken.

Lees ook ons artikel ‘Wat te doen tegen muggen in de tuin?

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? Voorkomen is beter dan genezen!

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer Voorkomen is beter dan genezen!

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? Wat je zoal tegen muggen in de slaapkamer kunt doen, hebben we reeds hierboven benoemd. Daar willen we graag nog een algemene tip aan toevoegen: voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom erg belangrijk om de muggen uit je slaapkamer te houden.

Ook interessant:  Wat te doen tegen schimmel in huis?

Daar heb je meerdere mogelijkheden voor. En hier helpen wij je graag een handje bij. Met de onderstaande wat te doen tegen muggen in de slaapkamer tips hou je de muggen uit je slaapkamer.

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer tip 1: gebruik altijd een hor

Vind je het fijn om met je raam open te slapen? Dan kun je niet om een hor heen. Met een hor kun je probleemloos je slaapkamerraam opendoen, zonder dat je hierbij bang hoeft te zijn voor veel muggen in je slaapkamer.

Het is sowieso belangrijk om je slaapkamerraam regelmatig open te doen. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor de vorming van vocht en schimmel. Bovendien slaapt het vele malen lekkerder in een frisse slaapkamer.

Schaf daarom de beste hor voor je slaapkamerraam open. Nadat je deze hor bevestigd hebt, kun je eenvoudig de muggen uit je slaapkamer houden. Daarbij geniet je ook nog van veel gemak. Je hoeft immers niks bijzonders voor de hor in je slaapkamer te doen.

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer tip 2: eet nooit in je slaapkamer

Weet je waar muggen maar al te graag op afkomen? Op voedselresten. Je moet er daarom alles aan om doen om te voorkomen dat er in je slaapkamer voedselresten liggen. Dat doe je eigenlijk als volgt:

 • Eet nooit in je slaapkamer. Je moet sowieso nooit in je slaapkamer eten. Zelfs als je heel netjes eet, vallen er kruimels en dergelijke in je bed, op de grond of in je kleding. Juist dat trekt de muggen naar je slaapkamer aan.
 • Houd je slaapkamer goed schoon. Je doet er ook verstandig aan om je slaapkamer goed schoon te houden. Door regelmatig je slaapkamer te stofzuigen, voorkom je bijvoorbeeld dat er voedselresten in je slaapkamer achterblijven.

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer tip 3: plaats een ventilator

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? Plaats een ventilator in je slaapkamer en zet deze elke avond/nacht aan. Je geniet hiermee van een aangename verkoeling én je houdt de muggen perfect op afstand.

Muggen houden simpelweg niet van de aanwezigheid van een ventilator. Dit komt voornamelijk doordat de ventilatoren voor een nogal sterke verplaatsing van de lucht zorgen. Daar houden muggen niet van, mede doordat ze moeite hebben om tegen deze luchtverplaatsing in te vliegen.

Dit is eigenlijk één van de beste tips die wij je mee kunnen geven. Dát komt ook doordat je van meerdere voordelen van een ventilator geniet. Zo hoef je het – dankzij de ventilator – nooit meer te warm te hebben in je slaapkamer. Je lichaamswarmte daalt hierdoor, terwijl muggen juist op hogere lichaamstemperaturen afkomen.

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer tip 4: vermijd stilstaand water

Heb je last van muggen in je slaapkamer? Dan hoeft de oorzaak hiervan niet altijd in de slaapkamer zelf aanwezig te zijn. Het is ook goed mogelijk dat de muggen op stilstaand water in de buurt van je slaapkamer afkomen.

Heb je bijvoorbeeld een regenton vlak onder je slaapkamerraam staan? In deze regenton is sprake van stilstaand water; juist daar komen de muggen graag op af. Als zij zich eenmaal in de buurt van de regenton bevinden, merken zij ook de kooldioxide op. Zonder dat je het doorhebt, adem je dit immers uit.

Het gevolg laat zich al raden: de muggen trekken graag vanaf de regenton naar je slaapkamer toe. Voordat je het doorhebt, zit je hele slaapkamer vol met muggen. Dát voorkom je dus door je pijlen te richten op het stilstaande water. Richt je pijlen hiervoor met name op je tuin. Als je de muggen zoveel mogelijk uit je tuin houdt, hou je de muggen ook uit de buurt van je slaapkamer.

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer tip 5: hang een klamboe op

Heb je in je slaapkamer echt last van de vele muggen? En ben je al met bovenstaande tips en middelen aan de slag te gaan. Dan vraag je je mogelijk al helemaal af wat te doen tegen muggen in de slaapkamer.

Nou, je zou in dat geval slimmer moeten zijn in plaats van sterker. Het lukt je blijkbaar niet om de muggenplaag in je slaapkamer bestrijden. In plaats daarvan zou je ervoor moeten zorgen dat je zo min mogelijk last van de muggen in je slaapkamer hebt. Dát doe je bijvoorbeeld door onder een klamboe te slapen. Met een klamboe geniet je van twee voordelen:

 • Je houdt de muggen op afstand. Met name als je de klamboe aan het plafond boven je bed bevestigt, hou je de muggen op afstand. Aangezien een mug geen al te hard geluid kan produceren, hoor je het vervelende geluid niet meer.
 • Je hebt geen last meer van muggenbeten. Hou je de muggen met een goede klamboe op afstand? Dan hoef je dus ook niet meer bang te zijn voor muggenbeten. Ideaal, aangezien je hierdoor ook geen last meer van de vervelende jeuk kunt krijgen!

[content-egg-block template=offers_list groups=”20,21,22″]

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer tip 6: houd je dakgoot goed schoon

Weet je wat nagenoeg elk huis heeft? Eén of meerdere dakgoten. Deze dakgoten hebben een belangrijke functie, maar zijn ook potentieel gevaarlijk. Zitten de dakgoten bijvoorbeeld helemaal vol met vuil? Dan kun je last van een lekkage krijgen.

Een volle dakgoot trekt echter ook muggen aan. Dit komt puur doordat muggen op vocht en vuil afkomen. Juist die twee aspecten zijn in een verstopte dakgoot in grote getalen aanwezig. Je moet er daarom alles aan doen om een verstopte dakgoot te voorkomen.

Hoe je dat kunt doen? Daar heb je in principe twee mogelijkheden voor:

 • Je kunt de dakgoot zelf schoonmaken. Het is goed mogelijk om de dakgoot zelf schoon te maken, zolang je maar geen hoogtevrees hebt. Als je ervoor kiest om zelf je dakgoot schoon te maken, moet je altijd op je eigen veiligheid letten. Zet de ladder bijvoorbeeld stevig neer. Of kies voor de opbouw van een steiger. Probeer jezelf bovendien ergens aan te zekeren.
 • Je kunt een professional inschakelen. Zie je het niet zitten om zelf de dakgoot te reinigen? Kies er dan voor om een professional in te schakelen. Een goede professional reinigt de dakgoot snel en perfect voor je!

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer tip 7: kom in actie

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? Kom vooral zo snel mogelijk in actie. Met name als je regelmatig last van muggen in je slaapkamer hebt, moet je hier iets aan doen. De muggen zijn uiterst irritant, houden je wakker en kunnen ook nog voor jeuk zorgen.

Zit je daar niet langer op te wachten? Kies dan voor één van de vele bovenstaande besproken hulpmiddelen. Volg ook de tips op, zodat je de aanwezigheid van de muggen in je slaapkamer zoveel mogelijk kunt voorkomen!