Wat te doen tegen onkruid tussen tegels?

Wat te doen tegen onkruid tussen tegels? Juist; zo snel mogelijk verwijderen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt namelijk één of meerdere attributen/gereedschappen nodig om onkruid tussen tegels te kunnen verwijderen. Wat je precies tegen onkruid tussen tegels kunt doen, lees je in dit artikel!

Wat te doen tegen onkruid tussen tegels? Dít heb je nodig!

Wil je graag het onkruid tussen tegels verwijderen? Dan kun je hier meerdere gereedschappen voor gebruiken.

Mogelijkheid 1: handmatige voegenkrabber

Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om een handmatige voegenkrabber te gebruiken. Zo’n onkruidverwijderaar beweeg je tussen de tegels heen, waarmee je als het ware als het onkruid uit de grond trekt. Dit zijn de beste voegenkrabbers van dit moment:

[content-egg-block template=offers_list groups=”1,2″]

Mogelijkheid 2: elektrische voegenborstel/onkruidborstel

Eén van de beste opties is om een elektrische voegenborstel of onkruidborstel te gebruiken. Zo’n variant beschikt over een krachtige borstel – meestal van staal vervaardigd –, waarmee je makkelijk het onkruid tussen de tegels verwijdert. Je kunt op dit moment kiezen uit meerdere varianten, waardoor varianten die op een accu werken. Dit zijn de beste elektrische voegenborstels/onkruidborstels van dit moment:

[content-egg-block template=offers_list groups=”3,4,5″]

Mogelijkheid 3: onkruidsteker

Wat te doen tegen onkruid tussen tegels? Of wat te doen tegen mos tussen tegels? In beide gevallen kun je kiezen voor een onkruidsteker. Dit is een handig hulpmiddel waarmee je als het ware het onkruid uit de tegels steekt. Dit zijn de beste onkruidstekers van dit moment:

[content-egg-block template=offers_list groups=”6,7,8″]

Mogelijkheid 4: onkruidbestrijder

Je kunt uiteraard ook voor een ‘normale’ onkruidbestrijder kiezen. Dit is bijvoorbeeld een kant en klare spray die je op het onkruid tussen de tegels moet spuiten. Door dit middel sterft de onkruid uit, waarna je het onkruid makkelijk tussen de tegels vandaan kunt trekken. Dit zijn de beste onkruidbestrijders van dit moment:

[content-egg-block template=offers_list groups=”9,10,11″]

Mogelijkheid 5: onkruidbrander

Wil je snel korte metten maken met het onkruid tussen de tegels? Overweeg dan eens een onkruidbrander. Zo’n onkruidbrander kan elektrisch of op gas werken. Ongeacht voor welke variant je kiest, ben je van brute kracht verzekerd. Dit maakt het verwijderen van onkruid tussen de tegels des te eenvoudiger. Wij hebben alvast de beste onkruidbranders voor je geselecteerd:

[content-egg-block template=offers_list groups=”12,13,14″]

Wat te doen tegen onkruid tussen tegels? De uitdagingen

Onkruid op een oprit verwijderen, onkruid op een terras verwijderen of onkruid verwijderen tussen tegels. In al deze situaties heb je met meerdere uitdagingen te maken: er is te weinig ruimte om het onkruid echt goed beet te pakken. Mede hierdoor kiezen veel tuinierders voor één van bovenstaande hulpmiddelen.

Dat zou jij idealiter ook moeten doen. Met deze hulpmiddelen verwijder je moeiteloos al het onkruid tussen de tegels. Het soort onkruid, het soort tegels en de grootte van het onkruid is daarbij niet van belang. Deze hulpmiddelen helpen simpelweg altijd perfect om onkruid tussen de tegels te verwijderen!

Een andere uitdaging is het terugkerende effect. Heb je eenmaal al het onkruid tussen de tegels verwijderd? Dan krijg je al weer snel met nieuw onkruid te maken. Dit is iets waar je lastig iets tegen kunt doen. Het is vooral van belang dat je regelmatig het onkruid tussen de tegels verwijderd. Dat is eigenlijk de enige manier waarop je je tuin netjes houdt.

Wat te doen tegen onkruid tussen tegels? Wat je verder moet weten

Wat te doen tegen onkruid tussen tegels Wat je verder moet weten

Is het verwijderen van onkruid tussen tegels eenvoudig? Ja, zolang je van de juiste gereedschappen/hulpmiddelen gebruik maakt. Daarvoor raden wij je het volgende aan:

 • Investeer in de beste hulpmiddelen. Eerder in dit artikel hebben wij je kennis laten maken met de beste hulpmiddelen voor het verwijderen van onkruid tussen tegels. Dit zijn niet voor niets de beste hulpmiddelen. Nee, dit zijn hulpmiddelen met een bewezen waarde en met veel gebruiksgemak. Mede hierdoor raden wij je aan om louter in de beste hulpmiddelen te investeren.
 • Neem de tijd voor het verwijderen van onkruid tussen de tegels. Heb je een relatief grote tuin met veel tegels? Dan is er ongetwijfeld veel onkruid tussen de tegels te vinden. Heb je een relatief kleine tuin? Ook dan heb je waarschijnlijk met veel onkruid tussen de tegels te maken. Dit is simpelweg iets dat je niet kunt voorkomen. Ons advies is om in ieder geval voldoende tijd te nemen voor het verwijderen van onkruid tussen de tegels. Accepteer daarbij ook dat het een terugkerend fenomeen is.

Wat te doen tegen mos tussen tegels?

Voor mos tussen tegels gebruik je het beste een voegenkrabber. Door de vorm van de krabber is het een fluitje van een cent om de mos tussen de tegels te verwijderen. Het advies is hierbij overigens ook om een goede bezem te gebruiken; daarmee veeg je de losgehaalde mos makkelijk op.

Wat te doen tegen mos tussen tegels? Wat je verder nog moet weten, is dat je ook andere hulpmiddelen kunt gebruiken. Zo geven sommige websites aan dat je hier prima een hogedrukspuit voor kunt gebruiken. Dit raden wij je echter af. De kracht van de hogedrukspuit zorgt altijd voor schade aan de tegels in de tuin.

Wat te doen tegen onkruid tussen het grind?

Onkruid tussen grind kan een vervelend probleem zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om dit aan te pakken. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

 1. Handmatig verwijderen: Het meest arbeidsintensieve, maar ook meest natuurlijke en milieuvriendelijke, is om het onkruid handmatig te verwijderen. Gebruik een schopje, een tuinhandschoen of zelfs gewoon je handen om het onkruid uit te trekken. Zorg ervoor dat je de wortels volledig verwijdert om te voorkomen dat het onkruid terugkomt.
 2. Mulch: Leg een laagje mulch, zoals houtsnippers, boomschors of stro, over het grind. Dit helpt om het onkruid te verstikken en voorkomt dat zonlicht bij de zaden kan komen. Bovendien helpt mulch de bodem vochtig te houden.
 3. Onkruiddoek: Plaats een speciaal onkruiddoek of landschapsdoek onder het grind. Dit doek onderdrukt de groei van onkruid terwijl water nog steeds door kan sijpelen. Zorg ervoor dat het doek goed bedekt is met een dikke laag grind om het op zijn plaats te houden.
 4. Chemische bestrijdingsmiddelen: Als de bovengenoemde methoden niet voldoende zijn, kun je overwegen om een herbicide te gebruiken. Er zijn specifieke herbiciden die zijn ontworpen om onkruid tussen grind te bestrijden. Lees echter goed de instructies en veiligheidsaanbevelingen voordat je een chemisch bestrijdingsmiddel gebruikt, en gebruik ze met de nodige voorzichtigheid.
 5. Koken van onkruid: Een milieuvriendelijke methode om onkruid te bestrijden is door kokend water over het onkruid te gieten. Dit zal de plantcellen beschadigen en het onkruid doden. Wees echter voorzichtig bij het gieten van kokend water om te voorkomen dat het op andere planten of jezelf spat.
 6. Regelmatig onderhoud: Een goede manier om onkruid onder controle te houden, is door regelmatig onderhoud uit te voeren. Loop regelmatig door het gebied en verwijder eventueel opkomend onkruid voordat het de kans krijgt om zich te verspreiden. Daarvoor gebruik je het beste één van bovenstaande hulpmiddelen.
Ook interessant:  Wat te doen tegen maden in de kliko?

Onkruid verwijderen tussen klinkers: hoe doe je dit?

Onkruid verwijderen tussen klinkers kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende methoden die je kunt proberen. Hier zijn enkele stappen om effectief onkruid tussen klinkers te verwijderen:

 1. Handmatig uittrekken: Dit is een arbeidsintensieve, maar effectieve methode. Gebruik een tuinhandschoen om onkruid tussen de klinkers vast te pakken en trek het voorzichtig uit. Probeer de wortels zo volledig mogelijk te verwijderen om nieuwe groei te voorkomen.
 2. Onkruidkrabber: Een onkruidkrabber is een handig gereedschap dat speciaal is ontworpen om onkruid tussen klinkers te verwijderen. Het heeft scherpe punten die je kunt gebruiken om het onkruid los te maken en uit te trekken.
 3. Voegenkrabber of voegenmes: Deze gereedschappen zijn speciaal ontworpen om de voegen tussen klinkers schoon te maken. Hiermee kun je het onkruid uit de voegen schrapen zonder de klinkers zelf te beschadigen.
 4. Onkruidverdelger: Er zijn speciale onkruidverdelgers verkrijgbaar die specifiek zijn ontworpen voor gebruik tussen klinkers. Lees zorgvuldig de instructies op het etiket en gebruik de verdelger volgens de aanbevolen richtlijnen. Wees voorzichtig om de omringende planten niet te beschadigen.
 5. Koken van onkruid: Zoals eerder vermeld, kun je kokend water gebruiken om onkruid te doden. Giet voorzichtig kokend water over het onkruid om de plantcellen te beschadigen.
 6. Milieuvriendelijke opties: Als je milieuvriendelijke methoden verkiest, kun je azijn of zoutoplossing gebruiken om het onkruid te behandelen. Meng azijn met water of strooi zout in de voegen om de groei van onkruid te remmen. Houd er echter rekening mee dat deze methoden ook de bodem en omringende planten kunnen beïnvloeden.
 7. Voegzand: Nadat je het onkruid hebt verwijderd, kun je voegzand gebruiken om de voegen tussen de klinkers op te vullen. Dit helpt niet alleen om onkruidgroei te verminderen, maar zorgt ook voor een stevige ondergrond.
 8. Regelmatig onderhoud: Net als bij grind, is regelmatig onderhoud de sleutel tot het voorkomen van onkruid tussen klinkers. Loop regelmatig door het gebied en verwijder nieuw onkruid voordat het zich kan verspreiden.

Kies de methode die het beste bij je past, afhankelijk van je voorkeuren en de omvang van het onkruidprobleem. Onthoud dat consistente inspanningen nodig zijn om de groei van onkruid tussen klinkers onder controle te houden.

Onkruid tussen tegels met azijn verwijderen: aanrader of niet?

Het gebruik van azijn als onkruidverdelger tussen tegels is een veelbesproken onderwerp. Hoewel azijn effectief kan zijn in het doden van onkruid, zijn er enkele belangrijke overwegingen waarvan je op de hoogte moet zijn voordat je deze methode gebruikt:

Voordelen:

 1. Milieuvriendelijk: Azijn is een natuurlijk product en kan als alternatief dienen voor chemische bestrijdingsmiddelen.
 2. Betaalbaar: Azijn is relatief goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar.
 3. Gemakkelijk in gebruik: Het aanbrengen van azijn is eenvoudig en vereist geen complexe apparatuur.

Overwegingen en nadelen:

 1. Effect op de bodem: Azijn kan de bodem verstoren en de pH-waarde verlagen, wat invloed kan hebben op de groei van toekomstige planten. Het kan ook nuttige micro-organismen in de bodem aantasten.
 2. Schade aan gewenste planten: Azijn is niet selectief en kan naast onkruid ook gewenste planten beschadigen als het ermee in aanraking komt.
 3. Herhaling: Onkruid kan na verloop van tijd terugkomen, omdat azijn meestal het bovengrondse gedeelte van de plant doodt, maar niet noodzakelijkerwijs de wortels.
 4. Tijdelijke oplossing: Het gebruik van azijn behandelt alleen het zichtbare onkruid en pakt niet altijd de onderliggende oorzaak van het onkruidprobleem aan, zoals zaden in de bodem.

Als je ervoor kiest om azijn te gebruiken om onkruid tussen tegels te behandelen, volg dan deze tips:

 1. Verdunnen: Gebruik geen puur azijn, maar verdun het met water om de impact op de bodem en planten te verminderen.
 2. Richt je op het onkruid: Breng de azijn voorzichtig en gericht aan op het onkruid, en probeer contact met gewenste planten te vermijden.
 3. Herhaal indien nodig: Omdat azijn mogelijk niet alle wortels doodt, moet je mogelijk de behandeling herhalen als het onkruid terugkeert.

In het algemeen is azijn een optie om te overwegen als je een milieuvriendelijke en relatief eenvoudige methode zoekt om onkruid tussen tegels te behandelen. Maar wees je bewust van de mogelijke neveneffecten en probeer ook andere methoden, zoals handmatig verwijderen of het gebruik van een onkruidverdelger die speciaal is ontworpen voor gebruik tussen tegels.

Bestaat er gif voor onkruid tussen tegels?

Ja, er zijn chemische onkruidverdelgers die speciaal zijn ontworpen om onkruid tussen tegels en andere bestrating te bestrijden. Deze producten bevatten actieve ingrediënten die gericht zijn op het doden van onkruid. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van chemische onkruidverdelgers, omdat ze niet-selectief kunnen zijn en ook andere planten kunnen beschadigen als ze ermee in aanraking komen.

Ook interessant:  Wat te doen tegen mos in de tuin?

Onderstaande onkruidverdelgers kun je gelukkig met een gerust hart gebruiken:

Onkruid stoep verwijderen: hoe doe je dit?

Onkruid stoep verwijderen hoe doe je dit

Het verwijderen van onkruid van een stoep kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kun je succesvol zijn. Hier zijn stappen die je kunt volgen om onkruid van een stoep te verwijderen:

 1. Verzamel benodigde materialen: Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt, zoals een onkruidkrabber, voegenborstel, bezem, handschoenen en een emmer voor afval.
 2. Droog of nat: Onkruid is vaak gemakkelijker te verwijderen als de stoep droog is. Als het onkruid nat is, kan het moeilijker zijn om het uit te trekken.
 3. Handmatig verwijderen: Gebruik een onkruidkrabber, een voegenborstel of zelfs je handen om het onkruid voorzichtig uit de voegen of spleten van de stoep te trekken. Zorg ervoor dat je de wortels zo volledig mogelijk verwijdert om nieuwe groei te voorkomen.
 4. Voegborstel: Als het onkruid in de voegen zit, gebruik dan een voegenborstel om het los te maken en naar de oppervlakte te brengen voordat je het verwijdert. Dit vergemakkelijkt het verwijderen.
 5. Bezem: Veeg na het verwijderen van het onkruid de stoep schoon met een bezem om eventuele losse resten en vuil te verwijderen.
 6. Onkruidverdelger: Als handmatig verwijderen niet voldoende is, kun je een speciale onkruidverdelger voor bestrating gebruiken. Lees de instructies zorgvuldig en pas de verdelger toe volgens de aanbevelingen op de verpakking. Zorg ervoor dat je de verdelger alleen op het onkruid aanbrengt en niet op de omringende planten.
 7. Preventie: Nadat je het onkruid hebt verwijderd, overweeg om voegzand of een voegmiddel aan te brengen om de voegen tussen de stenen op te vullen. Dit helpt nieuwe onkruidgroei te voorkomen.
 8. Regelmatig onderhoud: Het regelmatig controleren en schoonhouden van je stoep kan helpen voorkomen dat onkruid zich ophoopt. Loop af en toe door het gebied en verwijder eventuele nieuwe onkruidgroei voordat het zich kan verspreiden.
 9. Natuurlijke methoden: Als je liever geen chemische middelen gebruikt, kun je natuurlijke remedies zoals azijn, zoutoplossing of kokend water proberen om het onkruid te behandelen. Houd er echter rekening mee dat deze methoden ook de omringende planten en de bodem kunnen beïnvloeden.

Kies de methode die het beste past bij jouw voorkeur en de ernst van het onkruidprobleem.

Gras tussen tegels verwijderen: dit heb je nodig

Gras tussen tegels verwijderen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kun je succesvol zijn. Dit heb je nodig om gras tussen tegels te verwijderen:

 1. Handmatig uittrekken: Gebruik je handen, een tuinhandschoen of een onkruidkrabber om het gras voorzichtig uit de voegen of spleten tussen de tegels te trekken. Zorg ervoor dat je de wortels zo volledig mogelijk verwijdert om nieuwe groei te voorkomen.
 2. Voegenkrabber of voegenmes: Deze speciale gereedschappen zijn ontworpen om de voegen tussen de tegels schoon te maken. Ze kunnen handig zijn om het gras los te maken en uit de voegen te schrapen.
 3. Voegenborstel: Gebruik een stijve voegenborstel om het gras los te maken en naar de oppervlakte te brengen voordat je het met de hand verwijdert. Dit vergemakkelijkt het proces.
 4. Onkruidverdelger: Als handmatig verwijderen niet voldoende is, kun je een onkruidverdelger speciaal ontworpen voor gebruik tussen tegels gebruiken. Zorg ervoor dat je de verdelger nauwkeurig aanbrengt en vermijd contact met gewenste planten.

Wat is het beste middel tegen onkruid tussen tegels?

Er is geen universeel “beste” middel tegen onkruid tussen tegels, omdat de effectiviteit van een methode kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort onkruid, de omgevingsomstandigheden en je persoonlijke voorkeur. Wij raden je daarom aan om één van de benoemde producten uit dit artikel te gebruiken.

Lees ook ons artikel over ‘Wat te doen tegen klaver in gazon?

Wat te doen tegen onkruid tussen tegels? Wat is hier het belang van?

Onkruid tussen tegels kan esthetisch onaantrekkelijk zijn en de netheid en uitstraling van een bestratingsoppervlak verminderen. Daarnaast kan het onkruid tussen tegels ook functionele problemen veroorzaken, zoals het veroorzaken van oneffenheden en het belemmeren van de afvoer van regenwater. Daarom is het belangrijk om actie te ondernemen om onkruid tussen tegels te beheersen.

Wat te doen tegen onkruid tussen tegels? Hoe vaak moet je het onkruid verwijderen tussen de tegels?

De frequentie van onkruid verwijderen tussen tegels kan variëren afhankelijk van factoren zoals het klimaat, de locatie en de aanwezigheid van omringende planten. Over het algemeen is het aanbevolen om dit regelmatig te doen:

 1. Wekelijks tot maandelijks: Controleer wekelijks tot maandelijks de voegen tussen de tegels op onkruidgroei, afhankelijk van de snelheid van groei in jouw omgeving.
 2. Seizoensgebonden: Onkruidgroei kan intenser zijn tijdens warme maanden, dus zorg ervoor dat je tijdens die perioden vaker controleert en verwijdert.
 3. Direct na regen: Onkruid is gemakkelijker te verwijderen na regen, wanneer de grond vochtig is en de wortels losser zijn.
 4. Consistente monitoring: Regelmatig controleren en onkruid verwijderen voorkomt dat het zich kan verspreiden en problematisch wordt.

Het is belangrijk om consequent te zijn en onkruid regelmatig te verwijderen om te voorkomen dat het zich overmatig verspreidt. Het kiezen van een geschikte methode en het handhaven van een regelmatig onderhoudsschema zal helpen om onkruid tussen tegels onder controle te houden.

Onkruid tussen tegels weghalen: een kort stappenplan

 1. Verzamel materialen: Zorg ervoor dat je de benodigde materialen bij de hand hebt, zoals een onkruidkrabber, voegenborstel, handschoenen en een afvalbak.
 2. Inspecteer het gebied: Loop door het gebied en identificeer de plekken waar onkruid groeit en moet worden verwijderd.
 3. Handmatig verwijderen: Gebruik een onkruidkrabber, voegenborstel of je handen om het onkruid voorzichtig uit de voegen en spleten tussen de tegels te trekken.
 4. Schoonmaken: Veeg het verwijderde onkruid en vuil op met een bezem en gooi het in de afvalbak.
 5. Preventie en nazorg: Overweeg het gebruik van voegzand of voegmiddel om nieuwe onkruidgroei te voorkomen. Controleer het gebied regelmatig en verwijder eventueel nieuw onkruid voordat het zich verspreidt.

Onkruid tussen tegels verwijderen gereedschap: wij adviseren je dit!

Wat te doen tegen onkruid tussen tegels? Het is vooral van belang om het juiste gereedschap te gebruiken. Schaf daarom dit het beste gereedschap aan, waarmee je eenvoudig het onkruid tussen de tegels kunt verwijderen. Wij raden je hiervoor het volgende gereedschap aan: