Wat te doen tegen rode mieren?

Zie je plots rode mieren door je woning of tuin heenlopen? Dan schrik je waarschijnlijk; dat is een logische eerste reactie. Je tweede reactie zou eigenlijk direct actie ondernemen moeten zijn. Met name als het om rode mieren in je woning gaat, zit je hier absoluut niet op te wachten. Maar, wat te doen tegen rode mieren? Het antwoord op die vraag vind je in dit uitgebreide artikel. Maak direct kennis met de beste hulpmiddelen, tips en meest relevante informatie.

Wat te doen tegen rode mieren? Dít heb je nodig!

Wat kun je doen om de rode mieren uit je woning weg te jagen? Deze vraag wordt door meer en meer mensen gesteld. Het heeft er alle schijn van dat er meer en meer rode mieren in ons land voorkomen. Of de rode mieren worden steeds brutaler en dringen daardoor vaker een woning binnen.

Hoe dan ook; het is belangrijk om wat te doen tegen rode mieren. Als je dit keer op keer uitstelt, ga je des te meer last krijgen van de plaag van rode mieren. Wij wijzen je daarom graag op de onderstaande middelen. Met deze middelen bestrijd je de rode mieren op de juiste manier in je woning en/of tuin.

Middel 1: mierenpoeder

Wat te doen tegen rode mieren? Je kunt ervoor kiezen om mierenpoeder in je woning of tuin te strooien. De ervaring leert dat de werking van de mierenpoeder bijzonder goed is. De mierenpoeder werkt enerzijds als gif en houdt anderzijds de rode mieren op afstand. Je hoeft hierdoor, dankzij de mierenpoeder, niet meer bang te zijn voor rode mieren in je woning.

Wij raden je deze soorten mierenpoeder aan:

[content-egg-block template=offers_list groups=”1,2,3″]

Goed om te weten: je kunt de mierenpoeder voor rode mieren ook buiten gebruiken. Volgens sommige experts is het zelfs beter om de mierenpoeder juist buiten te gebruiken. Voor rode mieren binnenshuis zou je volgens hen beter voor een mierenlokdoos kunnen kiezen. Op dit gebied hebben wij verder geen uitgesproken voorkeur.

Middel 2: mierenspray

Zie je het gebruik van mierenpoeder voor rode mieren niet helemaal zitten? Dan kun je er beter voor kiezen om mierenspray te gebruiken. Deze spray kun je rechtstreeks op de rode mieren sprayen, maar het is beter om dit op bepaalde oppervlakten te doen.

Heb je bijvoorbeeld last van rode mieren in je keuken? Spray dan de mierenspray op het aanrechtblad; je houdt hiermee de rode mieren ver buiten je keuken vandaan. Een kind kan de was doen. Wij raden je met name de volgende mierensprays aan:

[content-egg-block template=offers_list groups=”5,6,7″]

Middel 3: mierenlokdozen

Wil je het bestrijden van de rode mieren zo makkelijk mogelijk maken? Plaats dan meerdere mierenlokdozen in je woning. De mieren komen vanzelf op deze lokdozen af en sterven hierdoor een snelle dood.

Het is wel van belang om de mierenlokdozen op een slimme plek neer te zetten. Daarvoor moet je eerst kijken naar de looproutes van de rode mieren in je woning. Weet je exact wat de looproute is? Dan kun je langs deze route de mierenlokdozen zetten. Voordat je het doorhebt, zitten de mierenlokdozen helemaal onder met rode mieren. Precies dát is wat je wilt.

Klinkt dit als muziek bij je in de oren? Schaf dan direct de volgende mierenlokdozen aan:

[content-egg-block template=offers_list groups=”8,9,10″]

Middel 4: aaltjes

Heb je last van rode mieren in je tuin? Of heb je last van rode mieren in je gazon? In deze gevallen is het verstandig om voor aaltjes te kiezen. Dit zijn kleine, levende wormpjes die zich in het lichaam van de rode mieren kunnen nestelen. Gebeurt dat? Dan sterven de mieren snel uit.

Dat is echter niet het enige effect van aaltjes tegen rode mieren. Nee, de aaltjes hebben ook een afschrik werend effect. Mieren komen simpelweg liever niet in de buurt van aaltjes. Zodra de rode mieren de aaltjes in je tuin opmerken, keren zij dus direct rechtsomkeert.

Dit effect bereik je met onder meer deze soorten aaltjes:

[content-egg-block template=offers_list groups=”11″]

Middel 5: professionele hulp

Wat te doen tegen rode mieren? Als het rode mieren bestrijden niet lukt, kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen. Dit zou je in bijvoorbeeld de volgende situaties moeten doen:

 • Als je last van héél veel rode mieren hebt. Zit je hele gazon, je hele tuin en/of je hele woning onder de rode mieren? Dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.
 • Als je de mierenplaag niet onder controle krijgt. Lukt het je maar niet om de rode mierenplaag onder controle te krijgen? Als dat het geval is, heb je ook professionele hulp nodig. In zo’n geval is vaak een grootschalige aanpak vereist.

Middel 6: kokend heet water

Wat te doen tegen rode mieren in het gazon? Als je de rode mieren wilt bestrijden in het gazon, kun je het beste voor één van bovenstaande middelen kiezen. Waar je vooral niet voor moet kiezen, is voor kokend heet water. Dit water kan de conditie van de grasmat aanzienlijk aantasten.

Wat je wél kunt doen, is kokend heet water over een mierennest heen gieten. Vind je het mierennest bijvoorbeeld tussen tegels in je tuin? Pak dan je waterkoker erbij, laat deze zijn werk doen en giet het kokend hete water vervolgens over het mierennest van de rode mieren. Voordat je het doorhebt, is een groot deel van de kolonie uitgestorven.

Wat zijn rode mieren precies?

Zoals de naam doet vermoeden, hebben rode mieren een roodachtige kleur. Het is niet zo dat elke rode mier dezelfde kleur heeft. Sommige rode mieren hebben een ietwat roodbruine kleur, terwijl de kleur bij andere rode mieren een stuk feller rood is.

Met andere woorden: niet alle rode mieren zijn hetzelfde. Je ziet echter wel duidelijk het verschil tussen een rode- en zwarte mier.

Veel soorten rode mieren

Goed om te weten: er bestaan meerdere soorten rode mieren. De verschillende soorten (en benamingen) vind je hieronder:

 • Rode bosmier
 • Rode schorpioenmier

Rode bosmieren

Een rode bosmier is een mierensoort die behoort tot het geslacht Formica. Ze worden “rode bosmieren” genoemd vanwege hun rode of roodbruine kleur. Rode bosmieren zijn voornamelijk te vinden in bossen en andere beboste gebieden, waar ze kolonies vormen in de grond en vaak grote nesten bouwen van dennennaalden en ander plantaardig materiaal.

Ze zijn sociaal en hebben een complexe sociale structuur met verschillende kasten, waaronder koninginnen, werkers en soldaten. Rode bosmieren voeden zich voornamelijk met kleine insecten en zoete afscheidingen van bladluizen. Ze spelen een belangrijke rol in hun ecosystemen door onder andere het opruimen van dode organismen en het reguleren van populaties van andere insecten.

Rode schorpioenmier

De rode schorpioenmier behoort tot het geslacht Myrmecia en staat bekend om zijn indrukwekkende grootte en primitieve kenmerken. De kans dat je rode schorpioenmieren in ons land tegenkomt, is vrij klein. Wel leven deze mieren in grote kolonies in onder meer Zuid Europa.

Hoe herken je rode mieren?

Wat te doen tegen rode mieren? De eerste stap is om de rode mieren te herkennen. Je zou denken dat dit vrij makkelijk is; je zou immers alleen maar naar de kleur van de rode mieren hoeven te kijken.

In veel gevallen is het inderdaad zo eenvoudig. Maar, in sommige gevallen gaat het om rode mieren met een nogal donkere kleur van het lichaam. Of je kunt de rode mieren maar moeilijk zien, bijvoorbeeld doordat ze zich in hun nest verschuilen.

Gelukkig kun je rode mieren aan de hand van de volgende kenmerken óók herkennen:

 • Grootte: Rode mieren zijn meestal klein, met een lengte van ongeveer 1 tot 5 millimeter, afhankelijk van de soort. Hun grootte kan vergelijkbaar zijn met die van veel andere mierensoorten.
 • Lichaamsvorm: Rode mieren hebben een typische mierenlichaamsvorm, met een gesegmenteerd lichaam dat bestaat uit drie hoofddelen: het hoofd, het borststuk en het achterlijf. Ze hebben ook zes poten.
 • Gedrag: Rode mieren kunnen zich agressief gedragen, vooral als ze zich bedreigd voelen. Ze kunnen bijten of steken, wat pijnlijk kan zijn. Let op agressief gedrag en vermijd contact met rode mierenkolonies.
 • Nesten: Rode mieren bouwen vaak ondergrondse nesten diep in de grond. Deze nesten kunnen bestaan uit aarde en tunnels, en ze kunnen ook bovengrondse nesten bouwen van plantenmateriaal.
 • Voedsel: Rode mieren zijn omnivoor en voeden zich met een verscheidenheid aan voedsel, waaronder kleine insecten, plantennectar en ander organisch materiaal.
Ook interessant:  Wat te doen tegen rioollucht in badkamer?

Wat eten rode mieren precies?

Je kunt je beter afvragen wat rode mieren níet eten. Zoals hierboven al in het kort aangegeven, voeden de rode mieren zich met een verscheidenheid aan voedsel. Rode mieren zijn gek op veel soorten voedsel, waardoor ze juist zo gevaarlijk zijn. Ze zijn immers hierdoor in staat om zich goed te voeden. Ze houden zichzelf hierdoor levend en kunnen zich ook nog snel voortplanten. Het gevolg laat zich al raden: de kolonie breidt zich snel uit.

Wat is het gevaar van rode mieren?

Wat is het gevaar van rode mieren

De vraag wat te doen tegen rode mieren is om meerdere redenen van belang. De belangrijkste redenen vind je hieronder:

 • Pijnlijke beten en steken: Rode mieren, vooral soorten zoals de rode vuurmieren (Solenopsis), staan ​​bekend om hun agressieve gedrag en het snel steken als ze zich bedreigd voelen. Hun beten en steken kunnen pijnlijk zijn en resulteren in jeuk, irritatie en zelfs allergische reacties bij sommige mensen. Bij gevoelige individuen kunnen rode mierenbeten leiden tot ernstige allergische reacties die medische behandeling vereisen.
 • Kolonieafweer: Als je per ongeluk een rode mierenkolonie verstoort, kunnen de mieren massaal aanvallen om hun nest te beschermen. Dit kan leiden tot talrijke beten of steken en ernstig ongemak.
 • Beschadiging van het gazon. Wat te doen tegen rode mieren in het gazon? Als je last van rode mieren in het gazon hebt, kan dit zorgen voor een beschadiging van het gazon. Er kunnen kale plekken in het gazon ontstaan en de grasmat kan geel uitslaan. Ook is het goed mogelijk dat je last van verzakkingen in het gazon krijgt. Dát is het gevolg van het gangenstelsel dat de rode mieren onder je grasmat maken. Dit zijn precies zaken waar je niet op zit te wachten. Je zou daarom de rode mieren in je gazon snel moeten bestrijden.
 • Schade aan planten. Het is ook nog mogelijk dat de rode mieren voor schade aan planten zorgen. Dit komt doordat ze maar al te graag aan de plantenwortels knabbelen. Ook is het zo dat rode mieren de zogeheten bladluizen beschermen; de bladluis heeft hierdoor vrij spel in je tuin.

Zie je nu het belang van de vraag wat te doen tegen rode mieren in? Met name het eerste gevolg is alles behalve prettig. Als je door een rode mier gebeten wordt, kan dit oprecht veel pijn doen. We bespreken daarom verderop in dit artikel ook wat te doen tegen rode mieren beet.

Check ook ons artikel ‘Wat te doen tegen mieren buiten?

Waar kun je last van rode mieren hebben?

Je kunt in principe overal last van rode mieren krijgen. Met name in je tuin is de kans op de aanwezigheid van een kolonie van rode mieren vrij groot. Maar, de rode mieren hebben er ook een handje van om zo je woning binnen te kruipen.

Doen ze dat? Dan heb je last van rode mieren in je huis, waar je absoluut niet blij mee moet zijn. De rode mieren klimmen mogelijk zo je aanrecht op. Of lopen plots over je eettafel in je woning heen. Dat wil je ten koste van alles voorkomen. Het is daarom zaak om de rode mieren snel en vakkundig te bestrijden.

Wat te doen tegen rode mieren in huis?

Wil je de kleine rode mieren in huis bestrijden? Of heb je in je woning last van grote rode mieren? Het maakt in principe niet uit hoe groot de rode mieren zijn. Het belangrijkste is dat je snel iets gaat doen tegen de rode mieren in huis. Dat doe je met bijvoorbeeld mierenpoeder, mierenspray of een mierenlokdoos. Over het algemeen wordt de mierenlokdoos als het meest efficiënte middel beschouwd.

Check ook ons artikel ‘Wat te doen tegen mieren in de keuken?

Wat te doen tegen rode mieren in het gazon?

Wil je graag de rode mieren bestrijden in je gazon? Ook dan is het verstandig om de juiste middelen te gebruiken. Wat je echter ook moet doen, is volgende tips opvolgen:

 • Maai je gazon regelmatig. Door de grassprietjes vrij kort te houden, maak je het gazon minder aantrekkelijk voor rode mieren. De rode mieren zijn hierdoor snel(ler) geneigd om toch naar een andere plek toe te gaan.
 • Besproei het gazon regelmatig. Het is ook verstandig om het gazon regelmatig te besproeien. Je maakt hiermee de omgeving zo onaantrekkelijk mogelijk voor de mieren. Mogelijk kun je hier één van deze tuinsproeiers voor gebruiken:

[content-egg-block template=offers_list groups=”12,13″]

Wat te doen tegen rode mieren in je tuin?

Heb je op een andere plek in je tuin last van rode mieren? Dan doe je er verstandig aan om meerdere mierenlokdozen in je tuin neer te zetten. Ook is het belangrijk om op zoek te gaan naar het nest van de rode mieren. Heb je dat nest gevonden? Dan zou je hier kokend heet water over heen moeten gooien. Op die manier roei je een groot deel van de rode mieren kolonie snel en vakkundig uit.

Hebben rode mieren in de tuin ook nog nut?

De vraag wat te doen tegen rode mieren wordt door veel mensen gesteld. Voor veel mensen vormen de rode mieren een bron van overlast. Dat is goed voor te stellen, maar je moet je ook even goed beseffen dat rode mieren ook voordelen met zich mee brengen:

 • Bodemventilatie: Rode mieren graven tunnels in de grond, wat kan helpen bij het beluchten van de bodem. Dit kan gunstig zijn voor plantenwortels, omdat het de zuurstoftoevoer naar de wortelzone verbetert.
 • Bodem opruimers: Rode mieren voeden zich met kleine insecten en andere ongewervelde dieren, wat kan bijdragen aan de natuurlijke controle van plaaginsecten in de tuin.
 • Bodemomzetting: Door hun graafactiviteit kunnen rode mieren organisch materiaal zoals dode insecten en bladeren in de bodem duwen, wat de bodemvruchtbaarheid kan verbeteren.

Het is desalniettemin aan te raden om snel iets te doen tegen de rode mieren in je tuin. Wat je tegen rode mieren in je tuin moet kunt doen, zal inmiddels duidelijk zijn.

Wat te doen tegen rode mieren beet?

Wat te doen tegen rode mieren beet

Ben je gebeten door een rode mier? Dan is dit goed te voelen. Nadat je gebeten bent, voel je onmiddellijk veel pijn. Deze pijn wordt door veel mensen beschreven als een stekende en scherpe pijn op de plek waar je gebeten wordt.

Vervolgens kun je ook last van jeuk, roodheid en een zwelling krijgen. Het is zelfs mogelijk dat je last van een allergische reactie krijgt. Een rode mieren beet kan bijvoorbeeld zorgen voor netelroos, ademhalingsproblemen en/of duizeligheid.

Teven is het goed mogelijk dat je last van blaren krijgt. Je kunt deze blaren vergelijken met de blaren die bij een brandwond horen. Ook dit is één van de gevolgen van een rode mieren beet.

Door al deze symptomen is het belangrijk om jezelf af te vragen wat te doen tegen rode mieren beet? Nou, het belangrijkste is om zo min mogelijk aan de plek te zitten waar je gebeten bent. Ga vooral niet krabben of over de plek heen wrijven.

Wat je wel moet doen? Het is allereerst verstandig om de plek van de beet even goed te koelen. Door de huid koel te houden, voorkom je een zwelling. Vervolgens is het verstandig om een anti jeuk crème op de beet te smeren. Het jeukt hierdoor een stuk minder, waardoor je minder snel geneigd bent om te krabben:

Ook interessant:  Wat te doen tegen verstopte wc?

[content-egg-block template=offers_list groups=”15,16″]

Verder is het een kwestie van rustig afwachten. De pijn wordt steeds minder, zolang je maar van de beet afblijft. Als je gaat krabben, verspreid je allemaal zuren die door de rode mier in je lichaam ingebracht zijn. Je kunt hierdoor last van nog meer klachten of heftigere symptomen krijgen.

Merk je heftige symptomen op, bijvoorbeeld in de vorm van een allergische reactie? Schakel dan altijd je huisarts in. Als je aangeeft dat je door een rode mier gestoken bent, weet een huisarts precies wat hij/zij moet doen.

Hoe gevaarlijk zijn rode mieren?

Is de vraag wat te doen tegen rode mieren beet écht van belang? Ja, toch wel. De ervaring leert ons namelijk dat rode mieren best wel gevaarlijk zijn. Dit heeft eigenlijk twee verschillende redenen:

 • Rode mieren zijn nogal agressief. Het gedrag van rode mieren wijkt significant af van zwarte mieren. Daar waar de zwarte mieren vrij relaxed zijn, kunnen de rode mieren juist nogal agressief zijn. Waar deze agressiviteit precies vandaan komt, is vooralsnog niet duidelijk. Het lijkt vooral met het karakter van de rode mieren te maken te hebben.
 • Mensen onderschatten rode mieren. De ervaring leert ons ook dat mensen rode mieren onderschatten. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat rode mieren agressief zijn en kunnen bijten. Als je dit eenmaal doorhebt, heb je ook het belang van de vraag wat te doen tegen rode mieren door.

Wat te doen tegen rode mieren? Voorkomen is beter dan genezen!

Wat te doen tegen rode mieren? Dat mag inmiddels duidelijk zijn. Wat echter ook duidelijk moet zijn, is dat je ook iets tegen de aanwezigheid van mieren kunt doen. Met andere woorden: het is mogelijk om te voorkomen dat je in je tuin of woning last van rode mieren krijgt.

Hoe je dat kunt doen? Voornamelijk door onderstaande tips goed op te volgen;

 • Voorkom voedselresten in je tuin
 • Check regelmatig op lekkages
 • Houd je tuin goed schoon
 • Houd je woning goed schoon
 • Voorkom schuilplekken in je tuin
 • Trek natuurlijke vijanden aan

Wat te doen tegen rode mieren tip 1: voorkom voedselresten in je tuin

Heb je dit artikel tot zover doorgenomen? Dan heb je al opgemerkt dat rode mieren van alles eten. Ze zijn gek op kleine diertjes, maar ook op voedselresten. Het is daarom ontzettend belangrijk om te voorkomen dat er voedselresten in je tuin liggen.

Hoe je dit doet? Bijvoorbeeld als volgt:

 • Check regelmatig of er voedselresten in je tuin liggen. Je zou hierbij met name je focus moeten richten op het gebied rondom de kliko. Het is immers goed mogelijk dat er wat voedselresten uit een zak naast de kliko vallen.
 • Check goed eventuele fruitbomen. Heb je fruitbomen of –struikjes in je tuin staan? Dan moet je deze bomen en struikjes ook goed checken. Zodra je fruit of groente op de grond ziet liggen, moet je dit eigenlijk direct opruimen. Ook dit is namelijk iets waar de rode mieren maar al te graag op afkomen.
 • Maak de tuintafel goed schoon. Ook op en rondom de tuintafel kunnen voedselresten achterblijven. Je zou daarom na het avondeten je tuintafel even goed schoon moeten maken. Let hierbij uiteraard ook op de tegels onder de tuintafel; ook daar wil je geen voedselresten hebben liggen.

Met andere woorden: je moet voedselresten in je tuin voorkomen. Merk je wel voedselresten op? Dan moet je deze voedselresten zo snel mogelijk opruimen. Dit maakt je tuin direct een stuk minder aantrekkelijk voor rode mieren.

Wat te doen tegen rode mieren tip 2: check regelmatig op lekkages

Mieren komen graag op vochtige plekken af. Hierbij kun je denken aan stilstaand water in je tuin, maar ook aan vochtige plekken onder bijvoorbeeld een afdakje. Is er bij zo’n afdakje sprake van een lekkage? Dan is dat een geweldige leefomgeving voor rode mieren.

Het is daarom belangrijk om je woning en tuin regelmatig op lekkages te checken. Merk je een lekkage op? Dan moet je deze lekkage zo snel mogelijk (laten) herstellen. Hiermee voorkom je simpelweg dat de rode mieren naar je tuin toetrekken.

Wat te doen tegen rode mieren tip 3: houd je tuin goed schoon

Wat te doen tegen rode mieren? Je tuin goed schoonhouden. Dat doe je ten eerste door de voedselresten in je tuin goed op te ruimen. Het is daarbij dus óók van belang om de aanwezigheid van voedselresten in je tuin te voorkomen.

Ten tweede is het belangrijk om het organisch afval in je tuin goed op te ruimen. Als je bijvoorbeeld bladeren in je tuin hebt liggen, moet je deze zo snel mogelijk opruimen. Dit doe je het beste met een goede bladhark:

[content-egg-block template=offers_list groups=”17,18″]

Ook ander organisch afval moet je in je tuin goed opruimen. Dat doe je door regelmatig een rondje door je tuin te lopen en al het organische afval op te ruimen. Een goede bladhark helpt je hier sowieso bij.

Wat te doen tegen rode mieren tip 4: houd je woning goed schoon

Het mag duidelijk zijn waar mieren graag op afkomen: op viezigheid, op viezige plekjes en op voedselresten. Het is hierom ook van belang om je woning goed schoon te houden. Wij adviseren je hierover het volgende:

 • Haal regelmatig een vochtige doek over je aanrechtblad. Op je aanrechtblad blijven altijd voedselresten achter; daar zijn de rode mieren bijzonder gek op. Je zou daarom regelmatig een vochtige doek over je aanrechtblad moeten halen.
 • Haal regelmatig een vochtige doek over je eettafel. Dat wat voor je aanrechtblad geldt, geldt ook voor je eettafel. Haal ook hier regelmatig een vochtige doek over, zodat je ook je eettafel netjes houdt.
 • Houd je vloer goed schoon. Voedselresten belanden uiteraard ook snel op de grond van je woning. Het advies is daarom om je vloer goed schoon te houden. Pak je stofzuiger en dweil er regelmatig bij.
 • Ontsmet je woning. Rode mieren zijn zeker niet gek op bepaalde geurtjes. Je doet er daarom verstandig aan om je woning goed te ontsmetten met een allesreiniger met een bepaalde geur:

[content-egg-block template=offers_list groups=”19,20,21″]

Wat te doen tegen rode mieren tip 5: voorkom schuilplekken in je tuin

Mieren leven het liefste in zogeheten schuilplekken in je tuin. Dit zijn plekken waar ze zich heerlijk voort kunnen planten en waar ze veel kunnen eten. Tegelijkertijd zijn dit ook plekken die voor jou moeilijk zichtbaar zijn. Denk hierbij aan dichtbegroeide struiken of plekken onder de tegels in je tuin.

Met deze tip richten wij ons met name op de plekken bij de struiken en planten. Je doet er gewoonweg verstandig aan om je struiken en planten regelmatig te snoeien. Breng ze in model en maak daarmee je tuin een stuk fraaier. En daarmee voorkom je ook nog eens schuilplekken in je tuin.

Daarbij kun je je ook op de natuurlijke erfafscheiding in je tuin richten. Heb je bijvoorbeeld een heg of grote struik in je tuin als erfafscheiding staan? Breng ook die heg of grote struik regelmatig in model. Je maakt simpelweg je tuin hiermee minder interessant voor de rode mieren.

Wat te doen tegen rode mieren tip 6: trek natuurlijke vijanden aan

Tot slot is het verstandig om je tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor andere dieren. Zet bijvoorbeeld meerdere vogelhuisjes in je tuin, zodat er meer en meer vogels naar je tuin toe komen.

Ook is het aan te raden om je tuin aantrekkelijk voor spinnen te maken. Als de rode mieren vol in een spinnenweb lopen, is dat weer mooi meegenomen voor je!

Wat te doen tegen rode mieren: onze conclusie

Wij vinden het vooral belangrijk dat je snel in actie komt. Ga op zoek naar het nest van de rode mieren, schaf de juiste middelen aan en ga wat doen tegen rode mieren. Dit is belangrijk als je last van rode mieren in je huis hebt, maar óók als je last van rode mieren in je tuin hebt. Je weet nu in ieder geval ook wat te doen tegen rode mieren beet. Kom hoe dan ook snel in actie, ongeacht in welke mate of op wat voor manier je last van rode mieren hebt!