Wat te doen tegen vliegende mieren?

Wat te doen tegen vliegende mieren? Meer en meer mensen stellen deze vraag. Met name in het zomerseizoen is dit een veelgestelde vraag, mede doordat juist in die periode vliegende mieren voor overlast zorgen. Ervaar je deze overlast zelf ook? Dan vraag je je ongetwijfeld af wat te doen tegen vliegende mieren. Het antwoord op die vraag ga je in dit artikel vinden. Wij laten je graag kennismaken met de beste hulpmiddelen en tips tegen vliegende mieren.

Wat te doen tegen vliegende mieren? Dít heb je nodig!

Kun je vliegende mieren in huis zelf bestrijden? Ja, dit kun je zeker zelf doen. Het is hierbij wel belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Ook is het belangrijk dat je snel met de juiste hulpmiddelen aan de slag gaat. Wat de juiste hulpmiddelen exact zijn, vertellen wij je haarfijn!

Middel 1: een mierenlokdoos

Wat kun je doen tegen vliegende mieren? Het beste dat je kunt doen, is de engel snel uit de vliegende mierenplaag halen. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld door één of meerdere mierenlokdozen in je tuin of woning neer te zetten.

De vliegende mieren komen vanzelf naar deze mierenlokdoos toe. Dit geldt overigens niet alleen voor de vliegende mieren, maar ook voor de ‘normale’ mieren. Mogelijk weet je het al, maar vliegende mieren zijn het ‘volwassen product’ van een normale mier. Je moet daarom ook je pijlen op het bestrijden van normale mieren richten.

Dit doe je dus op een ideale manier met een mierenlokdoos. Schaf bijvoorbeeld deze mierenlokdozen aan:

[content-egg-block template=offers_list groups=”1,2,3″]

Heb je één van deze mierenlokdozen besteld? Goed bezig. Wat je vervolgens moet doen, is de mierenlokdozen op de juiste plek neerzetten. Dit doe je door goed te kijken naar de route die de vliegende mieren afleggen. Mieren leggen namelijk altijd dezelfde route af. Door de mierenlokdozen langs deze route te zetten, neem je snel afscheid van de vervelende mieren.

Middel 2: mierenpoeder

Zie je de aanschaf van een mierenlokdoos toch niet helemaal zitten? Of geloof je niet in de werking van een mierenlokdoos tegen vliegende mieren? Waar je dan wel voor kunt kiezen, is voor goed mierenpoeder.

Dit mierenpoeder bevat een bepaald soort gif waar de vliegende mieren logischerwijs niet gek op zijn. De vliegende mieren blijven hierdoor op afstand van de mierenpoeder. Komen de mieren tóch op de mierenpoeder af? Dan sterven ze een snelle dood. Met goed mierenpoeder ga je de strijd met vliegende mieren dus op de juiste manier aan.

Daarbij is het belangrijk dat je wel voor de beste soort mierenpoeder kiest. Wij hebben namelijk opgemerkt dat lang niet alle soorten mierenpoeder hun werk goed doen. Kies daarom bij voorkeur voor één van deze soorten mierenpoeders:

[content-egg-block template=offers_list groups=”4,5,6″]

Middel 3: aaltjes tegen vliegende mieren

Wat helpt tegen vliegende mieren binnen? Voor binnenshuis kun je het beste voor een mierenlokdoos kiezen. Wat helpt tegen vliegende mieren buiten? Als je in je tuin veel last van veel vliegende mieren hebt, raden wij je aaltjes tegen vliegende mieren aan.

Aaltjes zijn kleine, levende wormpjes. Deze wormpjes zijn in staat om zich in het lichaam van een vliegende mier te nestelen, waarna de vliegende mier spoedig komt te overlijden. Je kunt aaltjes het beste zien als de natuurlijke vijand van mieren en vliegende mieren. Als je vliegende mieren zelf wilt bestrijden, lijken aaltjes het perfecte hulpmiddel te zijn.

Dat is uiteraard alleen het geval als het om vliegende mieren in je tuin gaat. Als je binnenhuis last van vliegende mieren hebt, is de oplossing niet te vinden in de levende wormpjes. Maar, voor vliegende mieren in je tuin is dit de beste oplossing. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze soorten aaltjes tegen vliegende mieren:

[content-egg-block template=offers_list groups=”7,8″]

Middel 4: mierenspray

Wat te doen tegen vliegende mieren? De 3 beste middelen heb je reeds hierboven zien staan. We hebben echter nóg een goed middel voor je in petto: mierenspray.

Je kunt mierenspray tegen vliegende mieren het beste vergelijken met mierenpoeder. De vliegende mieren houden zeker niet van de mierenspray, waardoor je hen hiermee op afstand houdt. Komen zij toch te dicht in de buurt van de mierenspray? Dan komen de vliegende mieren snel te overlijden. Uiteindelijk is dat wat je wilt, niet waar?

Goed om te weten: sommige mierensprays zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Dit betekent dat je in sommige gevallen aan slechts één soort mierenspray voldoende hebt. Wij raden je in ieder geval de volgende soorten mierensprays aan:

[content-egg-block template=offers_list groups=”9,10,11″]

Middel 5: professionele bestrijding

Wat te doen tegen vliegende mieren? Je kunt zelf de vliegende mieren bestrijden, maar dat is niet altijd mogelijk. Heb je bijvoorbeeld langdurig last van een nest van vliegende mieren? Of lukt het je maar niet om de vliegende mieren te bestrijden? In dergelijke situaties is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Professionele bestrijders weten exact wat ze tegen vliegende mieren moeten doen. Dit kost je uiteraard wel geld, maar je hebt hier verder geen omkijken meer naar. Dat komt ook doordat je van het gewenste resultaat verzekerd bent. Althans; dat is het geval als je één van de beste professionele bestrijders inschakelt.

Wat zijn vliegende mieren precies?

Vliegende mieren zijn volwassen mieren die vleugels hebben ontwikkeld en tijdelijk kunnen vliegen. Deze mieren behoren tot de reproductieve kaste van een mierenkolonie en hun primaire functie is om te paren en nieuwe kolonies te stichten. Vliegende mieren verschijnen meestal tijdens het broedseizoen, dat varieert afhankelijk van de mierensoort en lokale klimatologische omstandigheden.

Tijdens de vlucht verspreiden mannelijke vliegende mieren zich op zoek naar een vrouwtje om te bevruchten. Nadat de paring heeft plaatsgevonden, verliezen de mannelijke mieren hun vleugels en sterven ze snel. De bevruchte vrouwtjes dalen naar de grond, werpen hun vleugels af en graven zich in om een nieuwe mierenkolonie te stichten.

Wat is de vliegende mieren koningin?

De vliegende mierenkoningin is een belangrijk onderdeel van het reproductieve proces van mierenkolonies. Ze is verantwoordelijk voor het stichten van nieuwe kolonies. Dit zijn enkele kenmerken van de vliegende mierenkoningin:

 • Vleugels: Net als mannelijke vliegende mieren heeft de koningin vleugels. Deze vleugels stellen haar in staat om tijdens het broedseizoen uit haar oorspronkelijke kolonie te vliegen.
 • Bevruchting: Tijdens haar vlucht paart de koningin met mannelijke vliegende mieren. Ze slaat het sperma van de mannetjes op om later eieren te bevruchten.
 • Ei-leggen: Na het paren landt de koningin en werpt ze haar vleugels af. Vervolgens begint ze met het leggen van eieren. Deze eieren ontwikkelen zich tot larven, die later verpoppen tot volwassen mieren.
 • Grondlegging van een nieuwe kolonie: De koningin graaft zich in de grond en begint een nieuwe mierenkolonie. Ze zal de eerste lading werksters produceren om haar te helpen bij het verzamelen van voedsel en het verzorgen van de nakomelingen.
 • Lange levensduur: In tegenstelling tot de meeste andere mieren in de kolonie kan de koningin aanzienlijk langer leven, soms enkele jaren of zelfs tientallen jaren, terwijl de werksters doorgaans maar enkele maanden leven.
Ook interessant:  Wat te doen tegen muizen in de tuin?

Vliegende mieren wanneer heb je hier last van?

Het tijdstip waarop mensen last hebben van vliegende mieren kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de mierensoort en de lokale klimatologische omstandigheden. Over het algemeen treden vliegende mieren op tijdens het broedseizoen, wanneer mierenkolonies nieuwe koninginnen en mannetjes produceren voor de voortplanting. Wanneer je precies last van vliegende mieren hebt, is onder meer van de volgende zaken afhankelijk:

 • Seizoensgebonden: In veel delen van de wereld komen vliegende mieren vaak voor in de lente of de zomer, wanneer de temperaturen stijgen en de omstandigheden gunstiger zijn voor hun vluchten.
 • Lokale variatie: De exacte timing van vliegende mieren kan sterk variëren afhankelijk van uw locatie en de specifieke mierensoorten in uw omgeving. Sommige mierensoorten hebben vaste broedseizoenen, terwijl andere het hele jaar door kunnen vliegen.
 • Weersomstandigheden: Vliegende mieren verschijnen vaak op warme, zonnige dagen met weinig wind. Regenachtig of winderig weer kan hun vluchten belemmeren.
 • Tijdstip van de dag: Meestal komen vliegende mieren in de middag of avond tevoorschijn, hoewel dit kan variëren afhankelijk van de soort.
 • Natuurlijke cyclus: Het uiterlijk van vliegende mieren maakt deel uit van de natuurlijke levenscyclus van mierenkolonies en is nodig voor de voortplanting en het stichten van nieuwe kolonies.

Last van vliegende mieren bij onweer

Kun je last van vliegende mieren bij onweer hebben? Dat kan in sommige gevallen inderdaad waar zijn. Er zijn verschillende redenen waarom vliegende mieren vaker worden waargenomen bij bepaalde weersomstandigheden, zoals onweer:

 • Paarseizoen: Vliegende mieren zijn meestal op zoek naar een partner om te paren en nieuwe kolonies te stichten. Dit gedrag is vaak seizoensgebonden en kan plaatsvinden tijdens de lente en de zomer, wanneer de temperaturen stijgen en er meer voedselbronnen beschikbaar zijn voor de groeiende kolonie.
 • Luchtvochtigheid: Vliegende mieren hebben voldoende luchtvochtigheid nodig om hun vleugels te laten functioneren tijdens de vlucht. Warme en vochtige omstandigheden zijn gunstiger voor hun activiteit, en deze omstandigheden kunnen vaak worden geassocieerd met onweer.
 • Winden en luchtdruk: Sommige mierensoorten kunnen gevoelig zijn voor veranderingen in windrichting en luchtdruk, die kunnen optreden tijdens onweer. Deze factoren kunnen van invloed zijn op de verspreiding van vliegende mieren.

Bijten vliegende mieren?

Ja, sommige vliegende mieren kunnen bijten als ze zich bedreigd voelen of zich in een verdedigende situatie bevinden. Het bijten van vliegende mieren kan echter variëren afhankelijk van de soort. Niet alle vliegende mieren zijn agressief en zullen bijten.

Wat zijn vliegende houtmieren precies?

Vliegende houtmieren, ook wel bekend als gewone vliegende mieren, zijn een variëteit van mieren die behoren tot de soorten Camponotus. Ze zijn genoemd naar hun gewoonte om kolonies te bouwen in hout en ander houtachtig materiaal.

Wanneer komen vliegende mieren uit?

Vliegende mieren komen meestal tevoorschijn tijdens het broedseizoen van mierenkolonies, dat varieert afhankelijk van de mierensoort en de lokale klimatologische omstandigheden. Over het algemeen treden vliegende mieren op tijdens warme en vochtige periodes, meestal in de lente of de zomer. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 • Lentemaanden: In veel regio’s verschijnen vliegende mieren meestal in de lentemaanden, vaak in april, mei of juni. Dit is meestal het begin van het broedseizoen.
 • Zomertijd: Het broedseizoen kan zich uitstrekken tot in de zomermaanden, afhankelijk van de mierensoort en de lokale klimaatomstandigheden. Sommige mierenkolonies kunnen gedurende de hele zomer vliegende mieren blijven produceren.
 • Warme en vochtige omstandigheden: Vliegende mieren hebben warme en vochtige omstandigheden nodig om succesvol te kunnen vliegen en paren. Dus, dagen met hogere temperaturen en vochtig weer kunnen de verschijning van vliegende mieren bevorderen.
 • Lokale variatie: De exacte timing van vliegende mieren kan variëren afhankelijk van uw locatie en de specifieke mierensoorten in uw omgeving. Sommige soorten hebben strikt bepaalde tijden voor hun broedseizoen, terwijl andere het hele jaar door kunnen vliegen.

Kun je last van vliegende mieren in huis hebben?

Kun je last van vliegende mieren in huis hebben

Ja, het is mogelijk om last te hebben van vliegende mieren in huis. Tijdens het broedseizoen, wanneer mierenkolonies nieuwe koninginnen en mannetjes produceren voor de voortplanting, kunnen vliegende mieren per ongeluk uw huis binnenvliegen. Er zijn verschillende manieren waarop vliegende mieren toegang tot uw huis kunnen krijgen:

 • Open ramen en deuren: Als u ramen en deuren open laat staan, kunnen vliegende mieren gemakkelijk uw huis binnenkomen.
 • Scheuren en openingen: Vliegende mieren kunnen door kleine openingen, scheuren of kieren in de buitenmuren van uw huis binnendringen.
 • Ventilatieopeningen: Ventilatieopeningen kunnen een toegangspunt zijn voor vliegende mieren als ze niet goed zijn afgesloten.
 • Schoorstenen: Vliegende mieren kunnen ook via schoorstenen uw huis binnenkomen als de schoorsteenkap niet goed is geïnstalleerd.

Heb je op dit moment last van vliegende mieren in huis? Dan vraag je je ongetwijfeld af wat te doen tegen vliegende mieren? Wat je vooral moet doen, is gebruik maken van het beste middel tegen vliegende mieren. Met dat middel hebben wij je eerder in dit artikel al kennis laten maken.

Last van vliegende mieren binnen: wat zijn de gevolgen hiervan?

Vliegende mieren binnenshuis kunnen enkele vervelende gevolgen hebben, zowel in termen van overlast als mogelijke schade. Hier zijn enkele van de mogelijke gevolgen:

 • Overlast: Het uiterlijk van vliegende mieren in huis kan als overlast worden ervaren, vooral als ze in grote aantallen verschijnen. Ze kunnen je huis binnenvliegen door open ramen of deuren en zich overal in huis verspreiden, wat kan leiden tot ongemak.
 • Mogelijke bijten: Sommige mierensoorten kunnen bijten als ze zich bedreigd voelen. Als je vliegende mieren in huis hebt en je probeert ze te vangen of te verjagen, loop je het risico gebeten te worden.
 • Schade: Als vliegende mieren zich in huis vestigen en een nieuwe kolonie beginnen, kunnen ze tunnels graven en schade aanrichten aan houten structuren. Dit is vooral een zorg bij mierensoorten zoals vliegende houtmieren.
 • Reproductie: Het verschijnen van vliegende mieren in huis kan een teken zijn dat er ergens in de buurt een gevestigde mierenkolonie is die zich voortplant. Als dit het geval is, kan het nodig zijn om de bron van het probleem aan te pakken om verdere overlast te voorkomen.

Wat te doen tegen vliegende mieren buiten: hoe ontstaan vliegende mieren in je tuin?

Vliegende mieren in je tuin ontstaan als gevolg van het broedseizoen van mierenkolonies. Dit is het proces daarvan:

 • Productie van koninginnen en mannetjes: Tijdens het broedseizoen produceert een mierenkolonie speciale reproductieve mieren, namelijk koninginnen en mannetjes. Deze mieren hebben vleugels en zijn bedoeld voor de voortplanting.
 • Paring: De mannelijke vliegende mieren verlaten de kolonie om op zoek te gaan naar een geschikte locatie om te paren. Vervolgens vliegen ze uit en wachten op het verschijnen van vliegende koninginnen.
 • Uitvlucht van koninginnen: Zodra de vliegende koninginnen volwassen zijn, verlaten ze de kolonie om te paren met mannetjes. Ze vliegen uit en verspreiden zich in de omgeving.
 • Paringsvluchten: De daadwerkelijke paring vindt plaats tijdens wat bekend staat als een “paringsvlucht”. Dit kan een spectaculair gezicht zijn wanneer grote aantallen vliegende mieren tegelijkertijd in de lucht verschijnen.
 • Verspreiding: Na de paring dalen de bevruchte koninginnen naar de grond, werpen hun vleugels af en beginnen met het graven van een nest om een nieuwe kolonie te stichten.

Dit proces resulteert in de verspreiding van vliegende mieren in de omgeving, inclusief je tuin. Het is een natuurlijk onderdeel van de levenscyclus van mierenkolonies en draagt bij aan hun voortbestaan. Hoewel het uiterlijk van vliegende mieren in je tuin misschien als overlast wordt ervaren, zijn ze meestal van korte duur en verdwijnen ze naarmate het broedseizoen vordert.

Last van vliegende mieren buiten: wat zijn hier de gevolgen van?

Last van vliegende mieren buiten wat zijn hier de gevolgen van

Wat te doen tegen vliegende mieren buiten? Dat je jezelf deze vraag stelt, is sowieso al goed. Vliegende mieren lijken namelijk onschuldig te zijn, maar zijn dat absoluut niet. Dit zijn de mogelijke gevaren van vliegende mieren in je tuin:

 • Overlast: Het uiterlijk van vliegende mieren in grote aantallen kan als overlast worden ervaren, vooral als ze uw buitenactiviteiten verstoren.
 • Mogelijke schade: In sommige gevallen kunnen vliegende mieren in huis binnendringen, wat tot overlast kan leiden. Ze kunnen ook in elektrische apparaten terechtkomen en kortsluiting veroorzaken.
 • Tuinproblemen: Als vliegende mieren zich vestigen in de grond van uw tuin en een nieuwe kolonie beginnen, kunnen ze tunnels graven en mogelijk schade toebrengen aan de wortels van planten.
Ook interessant:  Wat te doen tegen onkruid tussen tegels?

Positieve gevolgen van vliegende mieren in de tuin

Is de vraag wat te doen tegen vliegende mieren in de tuin altijd relevant? Nee, dat is wat ons betreft niet het geval. Het is namelijk ook een feit dat vliegende mieren in de tuin een paar voordelen met zich mee brengen:

 • Bestuiving: Sommige vliegende mieren kunnen een rol spelen bij de bestuiving van planten in je tuin wanneer ze op zoek zijn naar voedsel.
 • Voedsel voor dieren: De aanwezigheid van vliegende mieren kan andere dieren aantrekken, zoals vogels, die ze als voedselbron kunnen gebruiken.
 • Natuurlijke proces: Vliegende mieren maken deel uit van het natuurlijke gedrag van mierenkolonies en dragen bij aan hun voortplanting en overleving.

Lees ook ons artikel ‘Wat te doen tegen engerlingen in het gazon?

Wat te doen tegen vliegende mieren? Voorkomen is beter dan genezen!

Wat te doen tegen vliegende mieren in huis? Wat te doen tegen vliegende mieren in de tuin? Of wat te doen tegen vliegende mieren binnen en buiten? Het zijn stuk voor stuk vragen die door veel Nederlanders gesteld worden. We durven het niet met zekerheid te stellen, maar het lijkt erop dat vliegende mieren meer en meer in ons land voorkomen. Mogelijk is dit ook één van de gevolgen van klimaatverandering.

Maar, wat te doen tegen vliegende mieren? Het antwoord op die vraag heb je eerder in dit artikel al ge vonden. Wij hebben je immers kennis laten maken met het beste middel tegen vliegende mieren. Wat te doen tegen vliegende mieren is het echter ook het voorkomen hiervan. Het is hoe dan ook verstandig om de aanwezigheid van vliegende mieren te voorkomen.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Wat te doen tegen vliegende mieren is het opvolgen van onderstaande tips. Met deze tips voorkom je de aanwezigheid van vliegende mieren in je tuin of huis:

 • Controleer je woning regelmatig
 • Voorkom voedselbronnen in je tuin
 • Maak je tuin insectenvriendelijk
 • Ruim je tuin goed op
 • Verwijder de mierennesten

Wat te doen tegen vliegende mieren: Controleer je woning regelmatig

De allereerste tip die wij je mee kunnen geven, is om je woning goed te controleren. Zo moet je goed kijken naar de kieren en gaten bij je ramen, deuren en kozijnen. Vliegende mieren zijn namelijk in staat om zich via de kieren en gaten je woning binnen te dringen.

Daarnaast moet je goed kijken naar de buitenmuren van je woning. Is er sprake van een scheur in één van de buitenmuren van je woning? Dan zijn vliegende mieren in staat om zich via deze scheur je woning binnen te dringen. Ook dat wil je ten koste van alles te zien voorkomen.

Verder adviseren wij je om goed naar je ramen en deuren te kijken. Voor de ventilaties is het belangrijk om je ramen en deuren open te zetten, maar dit zou je eigenlijk tijdens het broedseizoen niet moeten doen. Toch raden wij je aan om je deuren en ramen wél open te zetten, maar om dan gebruik van muggengaas of een hor te maken. Met het beste muggengaas hou je de vliegende mieren perfect buiten:

[content-egg-block template=offers_list groups=”12,13″]

Wat te doen tegen vliegende mieren: Voorkom voedselbronnen in je tuin

Weet je waar vliegende mieren maar al te graag op afkomen? Op voedselbronnen in je tuin. Het is daarom van belang om voedselbronnen in je tuin te voorkomen. Dát doe je als volgt:

 • Ruim voedselresten op: Zorg ervoor dat er geen voedselresten in je tuin achterblijven na picknicks, barbecues of maaltijden in de buitenlucht. Verzamel alle afval en gooi het weg in goed afgesloten vuilnisbakken.
 • Ruim gevallen fruit op: Als je fruitbomen in je tuin hebt, zorg er dan voor dat je regelmatig gevallen fruit verwijdert, omdat dit mieren en andere insecten kan aantrekken.
 • Houd vuilnisbakken goed gesloten: Gebruik vuilnisbakken met deksels en zorg ervoor dat ze goed gesloten zijn. Reinig de vuilnisbakken regelmatig om eventuele achtergebleven voedselresten te verwijderen.
 • Composteer verstandig: Als je composteert, zorg er dan voor dat je composthoop goed wordt beheerd en dat je geen vlees- of zuivelproducten toevoegt, aangezien deze voedselbronnen kunnen zijn voor ongedierte.
 • Bewaar diervoeding veilig: Als je huisdieren hebt en hun voedsel buiten bewaart, zorg er dan voor dat het voer in luchtdichte containers wordt bewaard om te voorkomen dat mieren en andere dieren erbij kunnen komen.

Wat te doen tegen vliegende mieren: maak je tuin insectenvriendelijk

Wat te doen tegen vliegende mieren in je tuin? Maak je tuin zo vriendelijk mogelijk voor insecten in je tuin. Net zoals aaltjes zijn namelijk meerdere insecten de natuurlijke vijand van mieren. Door juist deze insecten naar je tuin toe te trekken, maak je snel korte metten met een plaag van vliegende mieren. Je maakt je tuin als volgt vriendelijk voor insecten:

 • Plant inheemse planten: Kies planten die inheems zijn in je regio, omdat deze vaak beter zijn aangepast aan de lokale omstandigheden en inheemse insecten aantrekken.
 • Diversiteit aan planten: Zorg voor een verscheidenheid aan planten met verschillende bloeiperiodes om gedurende het hele seizoen voedselbronnen te bieden voor insecten.
 • Bloemen en kruiden: Plant bloeiende bloemen en kruiden, zoals lavendel, salie, korenbloem en zonnebloemen, om bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken.
 • Bodembedekkers: Overweeg om bodembedekkers te planten om schuilplaatsen te bieden voor insecten en om de bodem te beschermen.

Wat te doen tegen vliegende mieren: ruim je tuin goed op

Het is ook van belang om je tuin goed op te ruimen. Hiermee doelen we onder meer op organisch afval. Ook dit is afval waar vliegende mieren maar al te graag op afkomen. Zorg je ervoor dat je tuin volledig vrij van organisch afval is? Dan maak je je tuin hier dus een stuk minder aantrekkelijk mee voor de vliegende mieren.

Hoe je je tuin goed en netjes op kunt ruimen? Het komt hierbij vooral aan op consequentie. Loop bijvoorbeeld dagelijks een rondje door je tuin om het organische afval op te ruimen. Wat je hierbij ook kan helpen, is een goede bladhark:

[content-egg-block template=offers_list groups=”14,16″]

Wat te doen tegen vliegende mieren: verwijder de mierennesten

Wat te doen tegen vliegende mieren? Je zou ook je pijlen op het vliegende mieren nest moeten richten. Als je het vliegende mieren nest gericht aan kunt pakken, pak je de plaag van de vliegende mieren gericht aan.

Hoe je een mierennest kunt verwijderen? Dit kun je bijvoorbeeld met de beste mierenspray of mierenpoeder doen. Waar je ook voor kunt kiezen, is voor de oude truc; kokend heet water. Zet met je waterkoker kokend heet water en giet dit vervolgens over het vliegende mieren nest heen. Grote kans dat je hiermee een groot gedeelte van de totale vliegende mieren kolonie weet te doden.

Wat te doen tegen vliegende mieren? Kom in actie

Wat te doen tegen vliegende mieren binnen? Kom in actie! Wat te doen tegen vliegende meren in je tuin? Kom ook in actie. Ongeacht waar je precies last van de vliegende mieren hebt, moet je zo snel mogelijk in actie komen. Wat te doen tegen vliegende mieren hebben wij je in ieder geval haarfijn in dit artikel uitgelegd!